Overall för baby i merinoullsfleece puder

Skriv en kommentar.

Art. nr: 5226-132-793

Fantastiskt mjuk overall för baby.
100% merinoull
Mulesing-fri merinoull: Ja.

559,99 SEK
Inkl. moms

Produkten utgår ur kollektionen.

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Varm overall i mjukaste merinoullsfleece

Fantastiskt mjuk overall för baby i ullfleece med fin färg. Ärm- och benslut kan vikas så att du inte behöver sätta vantar och skor på babyn. Den är designad med en huva i samma material så att du verkligen kan packa in din baby och stänga ute väder och vind. Overallen har blixtlås så att den snabbt och enkelt kan tas av och på. Vi vill uppmärksamma dig på att produkter i ullfleece ändrar utseende med tiden. De kommer att bli noppiga vid användning och upprepade tvättar. Detta försämrar inte ullens egenskaper, men det är självklart en smaksak vad man tycker om det. Se exempel på bilderna ovan.

Färger: Puder

Materialvikt: 260 gr/m2

Material: 100% merinoull
Mulesing-fri merinoull: Ja.

Storlekar: 56, 62, 68, 74, 80, 86, 92

Skikt: Ytterkläder

Unikt med denna produkt: Ullfleecen är den mjukaste kvaliteten i vårt sortiment och den känns härligt skön mot den känsliga babyhuden. Modellen har ärm- och benslut som kan vikas över samt huva för bästa skydd mot kyla och vind.

Idealisk för: Den här babyoverallen i merinoullsfleece passar bra i bilens babyskydd när det är dags för en åktur med mamma och pappa. På kallare dagar är den också perfekt i barnvagnen där babyn kan sova varmt och skönt med overallen på.

 

Skötsel- och tvättråd för merinoull:

Dina ullprodukter från DILLING kan tvättas i tvättmaskinen. Det är dock viktigt att produkterna tvättas i ullprogram (30 grader). Dessutom är det viktigt att använda ulltvättmedel, så att ullen inte tovar sig.

Ullen kan också tvättas för hand, men den får inte läggas i blöt.

För att ullprodukterna ska skyddas mot angrepp från mal, bör de tvättas i slutet av säsongen, varefter de får torka ordentligt. Därefter ska de förvaras mörkt, gärna i tät plastpåse.

Kvalitetsbeskrivning


 

 


 

MERINOULLSFLEECE

Vår ullfleece passar dig som vill ha en mjuk och gosig kvalitet som kan hålla ditt barn varmt även på de kallaste dagarna. Produkterna i ullfleece är inte tänkta som underställ, utan som ett mellanlager eller ytterlager till exempel i barnvagnen eller bilen. För att få den speciella strukturen har man tagit ett slätt tyg som är ribbstickat i 1 x 1 och sedan borstat det med en maskin tills tyget får den gosiga och lite tovade strukturen. Sticktekniken gör att ullfleecen har bra flexibilitet.

Ullfleecen har fått en behandling som heter Total Easy Care (TEC). Behandlingen liknar en Superwash, och materialet har alltså fått en klorbehandling för att ta bort kliande småhår och därefter har ullfibrerna täckts med ett lager harts. Det är inte bra för miljön, men i gengäld behöver man inte vara så försiktig vid tvätt. Vi rekommenderar ändå att alla ullprodukter tvättas på ullprogram i 30 grader med ulltvättmedel.

Det har hittills inte varit möjligt att ta fram den här kvaliteten med ekologisk ull. Hållbarheten uppfyller helt enkelt inte våra kvalitetsstandarder på de produkter vi har testat. Därför har vi valt att erbjuda den här ullkvaliteten i en konventionell version. Vi har emellertid fortfarande höga miljökrav och infärgningen har gjorts enligt GOTS-standarder.
Läs mer... Ullfleecen har fått en behandling som heter Total Easy Care (TEC). Behandlingen liknar en Superwash, och materialet har alltså fått en klorbehandling för att ta bort kliande småhår och därefter har ullfibrerna täckts med ett lager harts. Det är inte bra för miljön, men i gengäld behöver man inte vara så försiktig vid tvätt. Vi rekommenderar ändå att alla ullprodukter tvättas på ullprogram i 30 grader med ulltvättmedel.

Det har hittills inte varit möjligt att ta fram den här kvaliteten med ekologisk ull. Hållbarheten uppfyller helt enkelt inte våra kvalitetsstandarder på de produkter vi har testat. Därför har vi valt att erbjuda den här ullkvaliteten i en konventionell version. Vi har emellertid fortfarande höga miljökrav och infärgningen har gjorts enligt GOTS-standarder.

 

MÅTTSCHEMA


INDIVIDUELLT MÅTTSCHEMA FÖR DENNA PRODUKT


Storlek Rygglängd/Längd fram
(CM)
Armlängd insidan
(CM)
56 66 21
62 69 22
68 73 24
74 80 28
80 88 30
86 90 33
92 96 34

Vi mäter inte produkternas omkrets då materialet är töjbart och anpassar sig efter kroppens former. Att mäta omkrets på en produkt som ligger platt kan därför bli missvisande. Du kan istället se storlekar baserat på kroppsmått nedan.INDIVIDUELLT MÅTTSCHEMA FÖR DENNA PRODUKT

 

Baby MÄTSCHEMA

Storlek Ålder
56 1-2 Månader
62 2-4 Månader
68 4-6 Månader
74 6-9 Månader
80 9-12 Månader
86 12-18 Månader
92 2 År
98 3 År

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar.

Behöver du en present?


Köp presentkortSEK