Ribbstickad ullklänning för baby puder

Skriv en kommentar.

Art. nr: 5231-270-789

Sötaste babyklänningen av ekologisk merinoull.
100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Nordic Ecolabel

279,99 SEK
Inkl. moms

Färdig att skicka

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Finaste babyklänningen av ekologisk merinoull utan kliande småhår

Vår ekologiska babyklänning är tillverkad av mjuk merinoull utan kliande småhår. Den kan användas på egen hand eller kombineras med ett par av våra snygga strumpbyxor i samma fina kvalitet. Den ribbstickade merinoullen är stretchig och bidrar därför till att din bebis får en god komfort och stor rörelsefrihet när världen ska upplevas. Klänningen sitter löst runt kroppen och begränsar därför inte bebisens utveckling. Klänningen har långa ärmar och en fin rynksöm mitt på.

Färger: Puder

Materialvikt: 205 gr/m2

Material: 100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Storlekar: 56, 62, 68, 74, 80, 86, 92

Skikt: Underkläder

Unikt med denna produkt: Klänningen är färgad och behandlad på DILLINGs eget miljövänliga textilfärgeri i Danmark. Här används varken skadliga kemikalier eller färgämnen, och vi tillverkar alltså en ren och miljövänlig produkt för din bebis. Klänningen kan med fördel användas av bebisar med extra känslig hud eller allergi. Den ekologiska merinoullen är både smuts- och vattenavvisande och kan tvättas om och om igen utan att tappa färg och form. Det betyder att din bebis utan problem kan krypa runt i timmar utan att du behöver tänka på slitage.

Idealisk för: Vardagsbruk. Och så klart också vid festliga tillfällen när kläderna ska vara lite extra fina, men utan att tumma på komfort och rörelsefrihet. Ullen bidrar på ett naturligt sätt till en behaglig kroppstemperatur och förhindrar samtidigt att din bebis fryser eller svettas. Kombinera eventuellt med ett par fina ulleggings eller strumpbyxor för extra värme på kallare dagar.

Produkten är certifierad enligt:

All DILLING:s ekologiska ull och bomull är GOTS-certifierad när vi köper den. Klicka här för certifikat.

Hos DILLING har vi valt att vara Svanenmärkta, eftersom Svanenmärkningen ställer tuffare krav på färgning och kemikalier än GOTS.

GOTS tillåter begränsad användning av tungmetaller vid färgning av blått, grönt och turkos.

Här hittar du en översikt över de olika miljömärkena och deras kriterier: en karta över miljömärkesdjungeln.

 

Skötsel- och tvättråd för merinoull:

Dina ullprodukter från DILLING kan tvättas i tvättmaskinen. Det är dock viktigt att produkterna tvättas i ullprogram (30 grader). Dessutom är det viktigt att använda ulltvättmedel, så att ullen inte tovar sig.

Ullen kan också tvättas för hand, men den får inte läggas i blöt.

För att ullprodukterna ska skyddas mot angrepp från mal, bör de tvättas i slutet av säsongen, varefter de får torka ordentligt. Därefter ska de förvaras mörkt, gärna i tät plastpåse.
 DILLING ULLTVÄTTMEDEL 500 ML

 DILLING ULLTVÄTTMEDEL 500 ML
 

Kvalitetsbeskrivning


 

 
 

EKOLOGISK RIBBSTICKAD MERINOULL

Vår ribbstickade merinoull passar dig som vill ha ett lätt och luftigt material i trendriktig design. Den här ullkvaliteten är ekologisk, men sticktekniken skiljer den från vår originalkvalitet av ekologisk ull. Ribbstickningen i 4 x 2 ger materialet en fin struktur. Det betyder också att materialet är det mest flexibla och elastiska av våra ullkvaliteter.

Vår ribbstickade ull har fått en behandling som kallas Naturetexx Plasma. Det är en stödbehandling som gör ullen härligt mjuk och lätt att tvätta. Ullfibern är rå, eller obehandlad som man ibland säger, och ullens naturliga egenskaper för att isolera, absorbera fukt och skydda mot svettlukt är alltså helt intakta.

Vi rekommenderar att produkterna i ribbstickad ull tvättas i ullprogram vid 30 grader med ulltvättmedel.
Läs mer... Vår ribbstickade ull har fått en behandling som kallas Naturetexx Plasma. Det är en stödbehandling som gör ullen härligt mjuk och lätt att tvätta. Ullfibern är rå, eller obehandlad som man ibland säger, och ullens naturliga egenskaper för att isolera, absorbera fukt och skydda mot svettlukt är alltså helt intakta.

Vi rekommenderar att produkterna i ribbstickad ull tvättas i ullprogram vid 30 grader med ulltvättmedel.

 

MÅTTSCHEMA

 

Baby MÄTSCHEMA

Storlek Ålder
56 1-2 Månader
62 2-4 Månader
68 4-6 Månader
74 6-9 Månader
80 9-12 Månader
86 12-18 Månader
92 2 År
98 3 År

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar.