Sparkdräkt i merinoull för baby i ribb olivgrön

Skriv en kommentar.

Art. nr: 5231-232-391

Babybody i ekologisk merinoull.
100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Nordic Ecolabel

299,99 SEK

Inkl. moms
Mer rabatt?
Mer rabatt?

Inkl. moms

Färdig att skicka

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Sparkdräkt för baby i Svanenmärkt merinoull

Vår mjuka sparkdräkt i finaste och mjukaste merinoull utan kliande småhår. Sparkdräkten är av ribbstickad ull vilket ger bra stretch och maximal rörelsefrihet för din bebis. Ullen utan kliande småhår är både hud- och miljövänlig och kan därför med gott samvete användas närmast din bebis känsliga hud. Sparkdräkten har extra längd i benen som med fördel kan vikas upp och ned så att bebisen kan använda den längre. Sparkdräkten har dessutom praktiska tryckknappar i grenen vilket underlättar blöjbytena, och amerikansk öppning i halsen vilket gör den enklare och bekvämare att ta av och på utan att dras över huvudet.

Färger: Olivgrön

Materialvikt: 220 gr/m2

Material: 100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Storlekar: 56, 62, 68, 74, 80, 86, 92

Skikt: Underkläder

Unikt med denna produkt: Vår ekologiska sparkdräkt har tillverkats och behandlats på DILLINGs eget Svanenmärkta miljöfärgeri i Danmark. Här används varken skadliga kemikalier eller färgämnen under behandlingen. Din bebis får därför en ren samt hud- och miljövänlig produkt som med gott samvete kan bäras direkt mot huden. Sparkdräkten passar extra bra för bebisar med allergi eller extra känslig hud.

Idealisk för: Vardagsbruk. Sparkdräkten passar året om. Vår stretchiga och funktionella sparkdräkt kan användas för vardagens många olika aktiviteter. Den passar särskilt bra för den dagliga tuppluren i barnvagnen eller när nya saker ska utforskas och den lilla bebisen behöver rörelsefrihet. Ullen håller på ett naturligt sätt bebisen varm och torr oavsett aktivitetsnivå.

Produkten är certifierad enligt:

All DILLING:s ekologiska ull och bomull är GOTS-certifierad när vi köper den. Klicka här för certifikat.

Hos DILLING har vi valt att vara Svanenmärkta, eftersom Svanenmärkningen ställer tuffare krav på färgning och kemikalier än GOTS.

GOTS tillåter begränsad användning av tungmetaller vid färgning av blått, grönt och turkos.

Här hittar du en översikt över de olika miljömärkena och deras kriterier: en karta över miljömärkesdjungeln.

 

Skötsel- och tvättråd för merinoull:

Dina ullprodukter från DILLING kan tvättas i tvättmaskinen. Det är dock viktigt att produkterna tvättas i ullprogram (30 grader). Dessutom är det viktigt att använda ulltvättmedel, så att ullen inte tovar sig.

Ullen kan också tvättas för hand, men den får inte läggas i blöt.

För att ullprodukterna ska skyddas mot angrepp från mal, bör de tvättas i slutet av säsongen, varefter de får torka ordentligt. Därefter ska de förvaras mörkt, gärna i tät plastpåse.
 DILLING ULLTVÄTTMEDEL 500 ML

 DILLING ULLTVÄTTMEDEL 500 ML
 

Kvalitetsbeskrivning


 

 
 

EKOLOGISK RIBBSTICKAD MERINOULL

Vår ribbstickade merinoull passar dig som vill ha ett lätt och luftigt material i trendriktig design. Den här ullkvaliteten är ekologisk, men sticktekniken skiljer den från vår originalkvalitet av ekologisk ull. Ribbstickningen i 4 x 2 ger materialet en fin struktur. Det betyder också att materialet är det mest flexibla och elastiska av våra ullkvaliteter.

Vår ribbstickade ull har fått en behandling som kallas Naturetexx Plasma. Det är en stödbehandling som gör ullen härligt mjuk och lätt att tvätta. Ullfibern är rå, eller obehandlad som man ibland säger, och ullens naturliga egenskaper för att isolera, absorbera fukt och skydda mot svettlukt är alltså helt intakta.

Vi rekommenderar att produkterna i ribbstickad ull tvättas i ullprogram vid 30 grader med ulltvättmedel.
Läs mer... Vår ribbstickade ull har fått en behandling som kallas Naturetexx Plasma. Det är en stödbehandling som gör ullen härligt mjuk och lätt att tvätta. Ullfibern är rå, eller obehandlad som man ibland säger, och ullens naturliga egenskaper för att isolera, absorbera fukt och skydda mot svettlukt är alltså helt intakta.

Vi rekommenderar att produkterna i ribbstickad ull tvättas i ullprogram vid 30 grader med ulltvättmedel.

 

MÅTTSCHEMA

 

Baby MÄTSCHEMA

Storlek Ålder
56 1-2 Månader
62 2-4 Månader
68 4-6 Månader
74 6-9 Månader
80 9-12 Månader
86 12-18 Månader
92 2 År
98 3 År

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar.