Trosor i merinoull/siden för baby

Skriv en kommentar.

Art. nr: 5252-105-019

Underbart mjuk och följsam.
70% ekologisk merinoull, 30% siden
Mulesing-fri merinoull: Ja.

129,99 SEK
Inkl. moms

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt till utlämningsställe vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt till utlämningsställe vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Silkeslen trosor för baby

Tillverkade i en mjuk blandning av ekologisk merinoull och silke. Merinoullens fina och lätta fibrer känns mycket mjuka mot bebisens känsliga hud. De har en nära men bekväm passform med plats för en blöja under. Trosorna är höga i midjan och har formsydda benöppningar så att de inte begränsar barnets rörelser på något vis. Merinoullen är naturligt värmereglerande och ventilerande, vilket betyder att våra trosor kan användas både vid lek och tupplur under dagens lopp. De har också en praktisk resår i midjan så att de alltid sitter på plats. Underbart mjuka och bekväma att bära direkt mot huden.

Färger: Natur

Materialvikt: 170 gr/m2

Material: 70% ekologisk merinoull, 30% siden
Mulesing-fri merinoull: Ja.

Storlekar: 80, 86, 92, 98

Skikt: Underkläder

Unikt med denna produkt: De här lätta trosorna är en av de mjukaste produkterna i vårt utbud, tack vare den exklusiva blandningen av ekologisk merinoull och mjuka silkesfibrer. Den här speciella fiberblandningen är ett av de skönaste materialen ditt barn kan bära direkt mot den känsliga huden. Det här är en otroligt lätt och fin kvalitet, och merinoullens naturligt temperaturreglerande egenskaper gör att bebisen håller sig lagom varm i både kallt och varmt väder.

Idealisk för: Perfekt till vardags. Din bebis kan använda de här trosorna som ett underbart mjukt baslager året runt. De passar också väldigt bra som sovplagg. Den silkeslena ull- och sidenblandningen är inte bara otroligt skön utan dessutom naturligt värmereglerande. Det betyder att bebisen håller sig lagom varm och torr, dag som natt. Merinoull är ett fantastiskt naturmaterial med unika egenskaper. Merinoullens struktur består av en massa små luftfickor som isolerar mot kylan och låter kroppen andas. Merinoullen reglerar kroppstemperaturen så att din bebis kan känna sig helt bekväm både inomhus och utomhus – inifrån och ut. Om barnet blir för varmt svalkar merinoullen naturligt, och om barnet blir för kallt hjälper ullfibrerna till att värma kroppen. Vi rekommenderar att trosorna kombineras med ett linne i samma mjuka kvalitet.

Tvätta med omsorg

DILLINGs ull är unik. Vår ull produceras utan klor och plast (Superwash).

För att bevara merinoullsfibrernas fantastiska, naturliga egenskaper kan du tvätta dina ullkläder i maskin i 30 °C på ullprogram (helst låg centrifugering på 800) eller för hand i ljummet vatten. Kom ihåg att alltid använda ulltvättmedel.

Om du tvättar ull för hand får du inte låta ullkläderna ligga i blöt eftersom det skadar ullfibrerna. Skölj i rent vatten. Vrid inte. Tryck i stället försiktigt ut vattnet. Häng eller lägg ullkläderna på tork på ett torkställ. 

Maskintvätt i 30 °C på ullprogram
Handtvätt
Använd ulltvättmedel

 

Förvara ull så här

För att skydda dina ullkläder från mal bör du tvätta dem i slutet av säsongen. Låt dem torka helt och förvara dem sedan i en lufttät påse eller låda.

FÖRSÖRJNINGSKEDJAVi garanterar största möjliga transparens i alla våra processer. Eftersom vi äger stora delar av vår leveranskedja vet vi exakt var våra kläder tillverkas, vem som har gjort dem och hur de har behandlats. Vår leveranskedja utgörs av sex kärnfaser: fiberkälla, spinning, stickning, färgning, tillskärning och sömnad. Klicka här och läs mer om vår produktion.
Här nedan hittar du den exakta informationen och leveranskedjan för just den produkten. 


Kvalitetsbeskrivning

Merinoull/siden

70 procent ekologisk merinoull och 30 procent mullbärssilke. Silkeslena och luftiga – våra merinoull/siden-produkter är otroligt lätta och merinoullens goda, naturligt temperaturreglerande egenskaper håller dig bekväm året runt.

Våra merinoull/siden-produkter har fått en EXP-behandling – ett alternativ till Superwash – utan användning av klor, som kapslar in merinoullens kliande hår och lämnar ullen supermjuk och klifri. De här produkterna har dessutom medelhög stretch, vilket betyder att produkten sträcks ut vid användning, men ullfibrerna drar ihop sig igen efter tvätt.


70 procent ekologisk merinoull/30 procent mullbärssilke
Miljövänlig EXP-behandling
Slät yta
Medelhög stretch
17.5 mikron
Nm 60/1


Observera: Den exklusiva silkestråden tillverkas av kinesiskt mullbärssilke, som kommer från silkesfjärilens kokonger. För att framställa långa silkestrådar av högsta kvalitet kokas kokongerna med silkesfjärilens larv inuti, för att säkerställa att larven inte tuggar sig ut och därmed biter av de långa trådarna i kortare bitar.

Vi är medvetna om den pågående debatten om huruvida silke utvinns på ett etiskt sätt. Akademisk forskning om ämnet hävdar att silkesfjärilens larv dör omedelbart utan smärta. Men i framtiden hoppas vi kunna producera merinoull/siden-produkter där det inte finns minsta tvivel om silkesfjärilslarvens välfärd.

MÅTTSCHEMA

 

Baby MÄTSCHEMA

Storlek Ålder
56 1-2 Månader
62 2-4 Månader
68 4-6 Månader
74 6-9 Månader
80 9-12 Månader
86 12-18 Månader
92 2 År
98 3 År

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar.