Barnmössa i ullfrotté rouge

Skriv en kommentar.

Art. nr: 5324-190-791

Ullmössa för barn i mjuk merinoullsfrotté.
100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

199,99 SEK
Inkl. moms

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Varm ullmössa för barn i ekologisk ullfrotté

Snygg barnmössa som är stickad som en ullfrotté vilket ger en slät utsida och en härligt mjuk insida. Mössan har en uppvikt kant som gör den tjockare vid öronen, och då blir det svårare för vind och kyla att ta sig igenom. Därför passar den perfekt för höst och vinter.

Färger: Rouge

Materialvikt: 225 gr/m2

Material: 100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Storlekar: ONE SIZE

Skikt: Mössa

Unikt med denna produkt: Ullmössan har fått sin fina färg på vårt eget Svanenmärkta färgeri i Danmark. Under behandlingen av ullmössan har inga skadliga kemikalier, tungmetaller eller Superwash (klorbehandling) använts. Du får därför en enastående ren och hudvänlig produkt.

Idealisk för: Den här barnullmössan passar särskilt bra till vardags under kyliga dagar. Mössan i ullfrotté är lite tjockare och varmare än våra klassiska merinoullsprodukter, och det gör den bra för utomhusbruk under de kalla månaderna.

Produkten är certifierad enligt:

All DILLING:s ekologiska ull och bomull är GOTS-certifierad när vi köper den. Klicka här för certifikat.

Hos DILLING har vi valt att vara Svanenmärkta, eftersom Svanenmärkningen ställer tuffare krav på färgning och kemikalier än GOTS.

Du kan hitta vårt certifikat från Svanenmärket här.

GOTS tillåter begränsad användning av tungmetaller vid färgning av blått, grönt och turkos.

Här hittar du en översikt över de olika miljömärkena och deras kriterier: en karta över miljömärkesdjungeln.

 

Skötsel- och tvättråd för merinoull:

Dina ullprodukter från DILLING kan tvättas i tvättmaskinen. Det är dock viktigt att produkterna tvättas i ullprogram (30 grader). Dessutom är det viktigt att använda ulltvättmedel, så att ullen inte tovar sig.

Ullen kan också tvättas för hand, men den får inte läggas i blöt.

För att ullprodukterna ska skyddas mot angrepp från mal, bör de tvättas i slutet av säsongen, varefter de får torka ordentligt. Därefter ska de förvaras mörkt, gärna i tät plastpåse.

Kvalitetsbeskrivning


 

 
 

EKOLOGISK MERINOULLSFROTTÉ

Vår ullfrotté passar dig som vill ha en mjuk och tjock ullkvalitet. Den här ullkvaliteten är ekologisk, men sticktekniken skiljer den från vår originalkvalitet av ekologisk ull. Materialet är stickat som en frotté, vilket ger en mjuk och mysig insida medan utsidan är alldeles slät. Ullfrottén är inte avsedd att användas i det understa lagret närmast huden, utan i stället som mellanlager för kalla dagar eller sommarkvällar.

Vår ullfrotté har fått en behandling som kallas Naturetexx Plasma. Det är en stödbehandling som gör ullen härligt mjuk och lätt att tvätta. Ullfibern är rå, eller obehandlad som man ibland säger, och ullens naturliga egenskaper för att isolera, absorbera fukt och skydda mot svettlukt är alltså helt intakta.

Vi rekommenderar att produkterna i ullfrotté tvättas i ullprogram vid 30 grader med ulltvättmedel.
Läs mer...Vår ullfrotté har fått en behandling som kallas Naturetexx Plasma. Det är en stödbehandling som gör ullen härligt mjuk och lätt att tvätta. Ullfibern är rå, eller obehandlad som man ibland säger, och ullens naturliga egenskaper för att isolera, absorbera fukt och skydda mot svettlukt är alltså helt intakta.

Vi rekommenderar att produkterna i ullfrotté tvättas i ullprogram vid 30 grader med ulltvättmedel.

 

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar.