Tubhalsduk för barn - exklusiv ekologisk merinoull blågrå

Skriv en kommentar.

Art. nr: 5322-197-115

Mjuk tubhalsduk utan kliande småhår i ekologisk merinoull.
100% ekologisk merinoull
Mulesing-fri merinoull: Ja.

189,99 SEK
Inkl. moms

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Hudvänlig och stretchig tubhalsduk för barn

Tubhalsduken är ett mångsidigt och snyggt tillägg i barnets garderob. Den hjälper ditt barn att stänga kylan ute och kan användas både som halsduk, dras upp över näsa och mun om det blåser eller som en tunn mössa under cykelhjälmen. Den är tillverkad i mjuka och hudvänliga material och är därför skön att bära direkt mot huden.

Färger: Blågrå

Materialvikt:

Material: 100% ekologisk merinoull
Mulesing-fri merinoull: Ja.

Storlekar: ONE SIZE

Skikt: Tubhalsduk

Unikt med denna produkt: Ullen i den här tubhalsduken är både ekologisk, GOTS-certifierad och mulesing-fri. Den exklusiva ullen vävs med en mycket tunn och fin ulltråd, och därför känns produkter i den här kvalitet underbart mjuka mot huden, utan kliande småhår.

Idealisk för: Tubhalsduken från DILLING i exklusiv merinoull ger extra isolering och värme utan att vara så skrymmande och bylsig som en vanlig halsduk kan vara. Ullen är både fuktabsorberande och lukthämmande, och därför bra att använda vid fysisk aktivitet.

 

Skötsel- och tvättråd för merinoull:

Dina ullprodukter från DILLING kan tvättas i tvättmaskinen. Det är dock viktigt att produkterna tvättas i ullprogram (30 grader). Dessutom är det viktigt att använda ulltvättmedel, så att ullen inte tovar sig.

Ullen kan också tvättas för hand, men den får inte läggas i blöt.

För att ullprodukterna ska skyddas mot angrepp från mal, bör de tvättas i slutet av säsongen, varefter de får torka ordentligt. Därefter ska de förvaras mörkt, gärna i tät plastpåse.
 DILLING ULLTVÄTTMEDEL 500 ML

 DILLING ULLTVÄTTMEDEL 500 ML
 

Kvalitetsbeskrivning


 

  

Exklusiva merinoull

Vår exklusiva merinoull passar dig som vill ha en helt slät och mjuk ullkvalitet i en sportig design. Den här ullen är av särskilt fin kvalitet, framställd av en exceptionellt tunn tråd. Det gör att den exklusiva ullen är ännu mjukare än vår ekologiska merinoull – därav benämningen ”exklusiv”. Ju tunnare ulltråd man köper, desto högre är priset. Därför kommer du också att märka att produkterna i exklusiv merinoull är dyrare än produkterna i ekologisk merinoull.

Den exklusiva merinoullen är slätstickad, vilket betyder att den är helt slät och tät. Materialet håller därför formen väl under användning. Ullen har fått en superwash-behandling, precis som i stort sett alla andra ullunderställ på marknaden. Det är en behandling där man först tar bort ullens kliande hår med klor och därefter ger ullfibern ett överdrag med en hartsfilm (oftast plast). Det är inte bra för miljön, men i gengäld behöver man inte vara så försiktig vid tvätt. Vi rekommenderar ändå att alla ullprodukter tvättas på ullprogram i 30 grader med ulltvättmedel.

Vi arbetar med att ta fram den exklusiva merinoullen i en ekologisk variant. Fram tills det är möjligt har vi ändå valt att ha den med i vårt sortiment eftersom vi har upplevt en stor efterfrågan på en så fin och stark ullkvalitet.
Läs mer... Den exklusiva merinoullen är slätstickad, vilket betyder att den är helt slät och tät. Materialet håller därför formen väl under användning. Ullen har fått en superwash-behandling, precis som i stort sett alla andra ullunderställ på marknaden. Det är en behandling där man först tar bort ullens kliande hår med klor och därefter ger ullfibern ett överdrag med en hartsfilm (oftast plast). Det är inte bra för miljön, men i gengäld behöver man inte vara så försiktig vid tvätt. Vi rekommenderar ändå att alla ullprodukter tvättas på ullprogram i 30 grader med ulltvättmedel.

Vi arbetar med att ta fram den exklusiva merinoullen i en ekologisk variant. Fram tills det är möjligt har vi ändå valt att ha den med i vårt sortiment eftersom vi har upplevt en stor efterfrågan på en så fin och stark ullkvalitet.

 

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar.

Behöver du en present?


Köp presentkortSEK