Mössa i ullfrotté duvblå

Skriv en kommentar.

Art. nr: 9924-190-179

Underbart mjuk mössa i ekologisk ullfrotté.
100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Nordic Ecolabel

187,49 SEK 249,99 SEK
Inkl. moms

Priset är nedsatt, då produkten snart utgår.

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Varm mössa i ekologisk ullfrotté med andningsfunktion

Fin mössa som är stickad som en ullfrotté vilket ger en slät utsida och en härligt mjuk insida. Ullens svettransporterande egenskaper ser till att man håller sig varm och torr, och inte blir kall efter avslutad aktivitet. Eftersom mössan är tillverkad i ullfrotté är den lite tjockare än våra andra ullprodukter, och det gör den ännu bättre på att hålla vind och kyla ute.

Färger: Dueblå

Materialvikt: 225 gr/m2

Material: 100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Storlekar: ONE SIZE

Skikt: Mössa

Unikt med denna produkt: Ullen i den här mössan har behandlats på vårt Svanenmärkta färgeri där varken skadliga kemikalier, tungmetaller eller Superwash (klorbehandling) används. Det gör ullmössan både hud- och miljövänlig, och därför passar den bra att bära närmast huden.

Idealisk för: Ullmössan passar bra för vardagsbruk under kyliga dagar. Eftersom mössan håller dig torr och varm kan den vara bra för hantverkare på arbetsplatsen under vintern, på löprundan under höst- och vintermånaderna eller för en promenad i skogen.

Produkten är certifierad enligt:

All DILLING:s ekologiska ull och bomull är GOTS-certifierad när vi köper den. Klicka här för certifikat.

Hos DILLING har vi valt att vara Svanenmärkta, eftersom Svanenmärkningen ställer tuffare krav på färgning och kemikalier än GOTS.

GOTS tillåter begränsad användning av tungmetaller vid färgning av blått, grönt och turkos.

Här hittar du en översikt över de olika miljömärkena och deras kriterier: en karta över miljömärkesdjungeln.

Kvalitetsbeskrivning


 

 
 

EKOLOGISK MERINOULLSFROTTÉ

Vår ullfrotté passar dig som vill ha en mjuk och tjock ullkvalitet. Den här ullkvaliteten är ekologisk, men sticktekniken skiljer den från vår originalkvalitet av ekologisk ull. Materialet är stickat som en frotté, vilket ger en mjuk och mysig insida medan utsidan är alldeles slät. Ullfrottén är inte avsedd att användas i det understa lagret närmast huden, utan i stället som mellanlager för kalla dagar eller sommarkvällar.

Vår ullfrotté har fått en behandling som kallas Naturetexx Plasma. Det är en stödbehandling som gör ullen härligt mjuk och lätt att tvätta. Ullfibern är rå, eller obehandlad som man ibland säger, och ullens naturliga egenskaper för att isolera, absorbera fukt och skydda mot svettlukt är alltså helt intakta.

Vi rekommenderar att produkterna i ullfrotté tvättas i ullprogram vid 30 grader med ulltvättmedel.
Läs mer...Vår ullfrotté har fått en behandling som kallas Naturetexx Plasma. Det är en stödbehandling som gör ullen härligt mjuk och lätt att tvätta. Ullfibern är rå, eller obehandlad som man ibland säger, och ullens naturliga egenskaper för att isolera, absorbera fukt och skydda mot svettlukt är alltså helt intakta.

Vi rekommenderar att produkterna i ullfrotté tvättas i ullprogram vid 30 grader med ulltvättmedel.

 

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar.