Mössa i ullfrotté mörk Gråmelerad

Art. nr: 9924-190-849

Varm och mjuk mössa i ekologisk ullfrotté.
100 % ekologisk merinoull, klifri, från får som inte utsätts för mulesing

249,99 SEK
Inkl. moms

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt till utlämningsställe vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt till utlämningsställe vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Underbart mjuk mössa i ekologisk ullfrotté

Mössan i ullfrottéstickning är isolerande och håller dig varm och torr, samtidigt som den är mjuk och skön att bära. Den har en uppvikt kant som gör den tjockare vid öronen, och då blir det svårare för vind och kyla att ta sig igenom. Därför passar den perfekt för höst och vinter. Ullen har fått kliande småhår borttagna på vårt Svanenmärkta färgeri i Danmark, genom en 16 timmar lång skonsam enzymbehandling. Det gör ullmössan härligt mjuk att bära närmast huden.

Färger: Mörk Gråmelerad

Materialvikt: 225 gr/m2

Material: 100 % ekologisk merinoull, klifri, från får som inte utsätts för mulesing

Storlekar: ONE SIZE

Skikt: Accessoarer

Unikt med denna produkt: Mössan i ullfrotté har behandlats på vårt eget, Svanenmärkta färgeri i Danmark. Under behandlingen av ullmössan har inga skadliga kemikalier, tungmetaller eller superwash (klorbehandling) använts. Du får därför en enastående ren och hudvänlig produkt.

Idealisk för: Ullmössan passar bra för vardagsbruk under kyliga dagar. Eftersom mössan håller dig torr och varm kan den vara bra för hantverkare som jobbar utomhus under vintern, på löprundan under höst- och vintermånaderna eller för en promenad i skogen.

Tvätta med omsorg

DILLINGs ull är unik. Vår ull produceras utan klor och plast (Superwash).

För att bevara merinoullsfibrernas fantastiska, naturliga egenskaper kan du tvätta dina ullkläder i maskin i 30 °C på ullprogram (helst låg centrifugering på 800) eller för hand i ljummet vatten. Kom ihåg att alltid använda ulltvättmedel.

Om du tvättar ull för hand får du inte låta ullkläderna ligga i blöt eftersom det skadar ullfibrerna. Skölj i rent vatten. Vrid inte. Tryck i stället försiktigt ut vattnet. Häng eller lägg ullkläderna på tork på ett torkställ. 

Maskintvätt i 30 °C på ullprogram
Handtvätt
Använd ulltvättmedel

 

Förvara ull så här

För att skydda dina ullkläder från mal bör du tvätta dem i slutet av säsongen. Låt dem torka helt och förvara dem sedan i en lufttät påse eller låda.

FÖRSÖRJNINGSKEDJAVi garanterar största möjliga transparens i alla våra processer. Eftersom vi äger stora delar av vår leveranskedja vet vi exakt var våra kläder tillverkas, vem som har gjort dem och hur de har behandlats. Vår leveranskedja utgörs av sex kärnfaser: fiberkälla, spinning, stickning, färgning, tillskärning och sömnad. Klicka här och läs mer om vår produktion.
Här nedan hittar du den exakta informationen och leveranskedjan för just den produkten. 


Kvalitetsbeskrivning

Ullfrotté

Karaktäriseras av en mjuk, gosig insida och en slät yta. Tack vare tygets tjocklek är den här ulltypen särskilt lämplig som isolerande mellanlager och accessoarer som mössor och balaklavor.

Alla våra ullfrottéprodukter har fått en Naturetexx® Plasma-behandling – en miljövänlig chockbehandling där man endast använder elektricitet och luft för att behandla ullfibrerna. Det ger dig en otroligt mjuk och slitstark produkt.


100 procent ekologisk merinoull
Naturetexx® Plasma-behandling
Slät yta,
gosig insida
Perfekt som mellanlagerr
18.5 mikron, Nm 72/2
19.5 mikron, Nm 60/1*Exklusive våra gråmelerade produkter. Det garnet färgas i Tyskland. Precis som våra andra produkter är de tillverkade utan användning av tungmetaller.

Kunder som har köpt denna, har även köpt:

Ekologisk
249,99 SEK
Svart
Ekologisk
439,99 SEK
+3
Marinblå
Svanenmärkt
Ekologisk
439,99 SEK
Marinblå
Svanenmärkt
Ekologisk
529,99 SEK
+4
Mörkröd
Svanenmärkt
Ekologisk
569,99 SEK
+4
Mörkröd
Svanenmärkt
Ekologisk
1.299,99 SEK
Grågrön
Ekologisk
1.399,99 SEK
Mörk Gråmelerad
Ekologisk
489,99 SEK
+3
Mörkröd
Svanenmärkt