Vi kan dessvärre inte längre garantera leverans innan jul.
Vi kan dessvärre inte längre garantera leverans innan jul.

Varför DILLING ekologiska underkläder?

 • Vi använder alltid ekologiska garner, så långt det är möjligt
 • Underkläder behandlas enbart på vårt Svanenmärkta färgeri (utan användning av skadliga kemikalier). Detta ger otroligt rena produkter – ekologiska material är endast en del av processen (vilket andra producenter ofta ”glömmer”).
 • Mer än 100 års passion för tillverkning av underkläder
 • Du köper direkt hos producenten (utan fördyrande mellanled) 

Vilka vi är.


För mer än 100 år sedan (1916) grundades Anky A/S – moderbolaget bakom DILLING. Andreas Bertelsen sålde de ullunderkläder som hans fru Mine hade stickat. Sonen Oswald H. Bertelsen övertog verksamheten år 1943 och utvidgade sortimentet så att man nu även sålde undertröjor och underbyxor i bomull. Det är detta ursprung som DILLING i dag vilar på.

Att kvaliteten är hög har alltid varit viktigt för oss. Underkläder ska kunna hålla för många tvättar. Man bär dem direkt mot huden, och inga andra kläder kommer så nära kroppen. I våra ögon är det därför av avgörande betydelse att de inte bara är behagliga att ha på sig, utan också att de är miljövänliga, hudvänliga och av högsta kvalitet. Därför har vi under tidens gång specialiserat oss på ren produktion och certifierade ekologiska material. Resultatet är kvalitetsunderkläder som är bearbetade med en genuin respekt för både miljön och konsumenten.

DILLING leds i dag av fjärde generationen, i form av Morten DILLING, och företaget sysselsätter 330 personer i tre länder.

 

DILLING Ett familjeföretag inne på fjärde generationen

 

Vad vi gör.


Vi producerar en bred kollektion av certifierade ekologiska underkläder. Varje led i produktionen av våra ekologiska underkläder ska leva upp till våra höga krav på en ren textilproduktion. Därför köpte vi år 1991 Danmarks äldsta, men samtidigt mest moderna färgeri. Här används inga skadliga kemikalier, och en miljövänlig enzymbehandling sörjer för extra mjuka och hållbara produkter som håller formen efter många tvättar. År 2010 tilldelades DILLING det nordiska miljöcertifikatet Svanenmärket - detta eftersom vi efterlever en lång rad kriterier. Bland annat gäller stränga krav för användningen av kemikalier, och det tas varje år oanmälda spillvattenprover från våra färger. För att kunna garantera en hållbar tillverkning har DILLING endast produktion i EU – närmare bestämt i Danmark, Tyskland och Litauen.

 

 

 

Vad du får.

 

 • Ekologiska underkläder i hög kvalitet till vettigt pris.
  Eftersom vi enbart säljer våra produkter online, har du möjlighet att köpa underkläder till ytterst rimliga priser - direkt från producenten. Alla fördyrande mellanled är således borttagna.
  Direkt från producenten
 • De högsta miljöcertifieringarna
  Våra material och processer är certifierade enligt Svanenmärket och GOTS (Global Organic Textile Standard).
 • Ren textilproduktion i Europa
  Korta avstånd och kontrollerade produktionsförhållanden gör att du kan vara säker på att de produkter du får är miljö- och hudvänliga.
 • Ansvar i stället för tomma ord
  För oss är ekologi och renhet inte en trend, utan en hållning. Vi tar ansvaret på allvar: för miljön, för våra medarbetare och för allt vad vi producerar.
 • Välfungerande kundservice
  Vi sitter beredda att ta emot telefonsamtal och mail måndag-torsdag kl. 8-16, fredag kl. 8-15. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller kommentarer.
 • Mer än 100 års erfarenhet av produktion av underkläder
  Modet kan förändras, men en sak kommer alltid att vara av värde: Kunskapen om hur man producerar välsittande, hudvänliga och behagliga underkläder.
 • Underkläder för hela familjen
  DILLING kan erbjuda underkläder för dam, herr, barn och baby i både merinoull och bomull.