Alla försändelser blir skickade och levererade som normalt. Vi erbjuder tillfälligt gratis hemleverans.

Underställ i merinoull

Våra produkter av ekologisk merinoull är enbart tillverkade av de bästa fibrerna. Den merinoull vi använder kommer från Patagonien. Det är dokumenterat att dessa fibrer överglänser alla andra merinofibrer vad gäller kvalitet, och de lämpar sig därför väl i mjuka klädesplagg av högsta kvalitet. Denna typ av ull levereras endast via utvalda producenter och försäljare, vilket också bidrar till att säkerställa fibrernas kvalitet.

Merinoullprodukterna känns mycket mjuka och behagliga på huden. Vid produktionen avlägsnas alla kliande hår genom den miljöneutrala enzymbehandlingen på 16 timmar, vilket gör ullen speciellt mjuk. Tack vare dessa egenskaper är produkterna också lämpliga för allergiker.

Vi håller naturligtvis ett öga på fibrernas miljövänlighet och därtill hörande djurskydd – och det gäller alla våra produkter. Därför har vi valt en typ av ull som inte omfattar mulesing. Mulesing är en metod som innebär att man tar bort ett hudveck på fåret utan bedövning för att på så vis förhindra förekomsten av fluglarver.

Fördelarna med ekologisk merinoull kan rätt snabbt fastställas. Fibrerna värmer kroppen under de kalla vinterdagarna, utan att svetten stannar på huden. På så sätt regleras kroppstemperaturen naturligt. Inte ens vid en fuktighet på upp till 33 % känns ullen fuktig. Tack vare de relativt tunna ullfibrerna är kläderna också behagliga under vår och höst.

Enligt anvisningen krymper ullen maximalt 3 %. Produkterna ska därför maximalt tvättas vid 30° C och med ullprogram. Dessutom bör man använda ulltvättmedel. Dessa produkter klarar inte torktumling. Man bör inte heller stryka merinoullprodukterna.


Merinoullprodukter för hela familjen