Vad är UV-skyddande kläder?

Våra kläder hjälper till med att skydda huden i vardagen, och speciellt på sommaren är det viktigt att skydda sig mot solens farliga UV-strålar.

För att kunna skydda huden ännu bättre mot dessa strålar, finns speciella UV-skyddande kläder. De har en UV-skyddsfaktor på minst 50 och består av polyester. Vi erbjuder produkter till baby, barn, dam och herr, och de passar till både simning och fritid.  

Fibrerna i de UV-skyddande kläderna sys vid tillverkningen så tätt ihop att solstrålarna inte når igenom kläderna och in till huden. Många företag använder extra kemikalier för att förbättra solskyddet. DILLING använder inte dessa kemikalier. Vi syr i hop fibrerna så tätt att ca 98 % av UV-strålningen stängs ute. Därför lämpar sig UV-skyddande kläder också för känslig hud.

UPF står för Ultraviolet Protection Factor. UPF visar hur mycket skydd kläderna ger. Vid en UPF på 50+ tar sig endast ca 2 % av strålarna igenom kläderna.

DILLING:s UV-produkter har testats med avseende på flera olika parametrar - bland annat om kläderna kan klara UPF 50+ under starkare strålning. Kläderna testades även efter fem tvättar och vid simning i klor- och saltvatten. Dessutom testades belastningen under spänning, t.ex. genom att en person tog på sig en för liten storlek. Därför bör man köpa rätt storlek från början, eftersom vi endast då kan garantera egenskaperna. DILLING fick i alla tester de bästa betygen av alla de testade UV-skyddsprodukterna.

Om tvättanvisningarna följs, krymper kläderna mycket sällan. UV-skyddande kläder ska tvättas i tvättmaskinen vid högst 40°C och får inte torktumlas eller strykas.

 

Vad är UV-skyddande kläder?