Vi kan dessvärre inte längre garantera leverans innan jul.
Vi kan dessvärre inte längre garantera leverans innan jul.

Ekologiska underkläder – vad är det?

Ekologiska livsmedel hittar man i de flesta livsmedelsaffärer. Här är det allmänt känt att vissa tillsatsämnen inte är tillåtna, och i produktionen värderar man djur- och miljöskydd högt. Men hur förhåller det sig egentligen med ekologiska kläder – till exempel underkläder? Behöver vi över huvud taget sådana? Och vet man hur ”ekologiska” de egentligen är? Exempelvis är ekologisk bomull egentligen utmärkt, men flera produktionsled under bearbetningsprocessen kan vara allt annat än rena. Giftiga och skadliga färgämnen, icke-transparenta processer och vårdslös hantering av spillvatten etc. kan snabbt motverka det goda uppsåtet. En ren textilproduktion handlar inte bara om ekologiska material. Minst lika viktigt är att den omfattar den vidare bearbetningen på färgeriet. Detta är DILLING:s princip när det gäller ekologiska underkläder.
 

Ekologiska underkläder från DILLING

 

  • bearbetas endast med 29 färgämnen som inte innehåller några skadliga kemikalier, och som är godkända av EU (vilket utesluter vissa färgnyanser)
  • genomgår en unik miljövänlig enzymbehandling, som bland annat tar bort ullens kliande hår
  • passar bra för allergiker och personer med känslig hud
  • håller formen och noppar sig inte
  • produceras med en äkta respekt för miljön, vilket verifieras via sex årliga oanmälda inspektioner av spillvattnet på vårt färgeri (PDF)


Ekologiska underkläder – vad är det?

 

Ekologiska material hos DILLING

 

DILLING Underwears underkläder i ekologisk bomull är synnerligen mjuka och hudvänliga. Den höga kvaliteten och den optimala passformen gör underkläderna ovanligt behagliga att bära. Den långfibriga KbA-bomullen har odlats utan användning av konstgödsel och pesticider, och inga skadliga kemikalier används vid bearbetningen på vårt svanenmärkta färgeri.

DILLING erbjuder en bred kollektion av underkläder för dam, herr, barn och baby. Vi har ett stort urval av skön ekologisk bomull – bland annat trosor, undertröjor och barnunderkläder.

Till våra underkläder av merinoull använder vi GOTS-certifierad ekologisk merinoull från Patagonien, som är extremt fin och mjuk. Dessutom har vi medvetet valt en ull som inte omfattar mulesing. Detta smärtsamma ingrepp förekommer i synnerhet i Australien. Vidare tar vi försiktigt bort eventuella kliande hår genom en miljöneutral enzymbehandling på vårt färgeri.

Det hudvänliga ekologiska ullsortimentet är synnerligen brett, och vi har underkläder för hela familjen – dam, herr, barn och baby.

 

Certifikat för våra ekologiska underkläder

 

Nordic EKO Certifikat      Woolmark Certifikat