Långärmad herrtröja i merinoull

Art. nr: 9915-135-385

Mjuka och behagligt lätta.
100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

699,99 SEK
Inkl. moms

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt till utlämningsställe vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt till utlämningsställe vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Långärmad herrtröja med bekväm passform herr

Denna långärmade tröja är ett bekvämt och mångsidigt tillskott i var mans garderob. Tröjan är tillverkad i 100 procent ekologisk merinoull. Vi anser att mjukhet är en av de viktigaste egenskaperna hos ett bekvämt klädesplagg, särskilt när plagget bärs direkt mot huden. Vi har valt den finaste ekologiska merinoullen för optimal komfort och mjukhet. Merinoullen är dessutom naturligt temperaturreglerande. Den har en unik förmåga att behålla och ge ifrån sig värme, vilket innebär att den värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt. Tack vare ullens elasticitet sitter tröjan bekvämt mot kroppen utan att vara för tajt. Vi kan rekommendera att du kombinerar den här långärmade tröjan med ett par långkalsonger i merinoull för optimal komfort.

Färger: Avokadogrön

Materialvikt: 190 gr/m2

Material: 100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Storlekar: S/4, M/5, L/6, XL/7, XXL/8

Skikt: Baslager

Unikt med denna produkt: Garnet som används till den här produkten är extra tunt (18,5 mikron) och det gör att du får en tunn och behagligt lätt produkt. Produkten har fått en Naturetexx® Plasma-behandling – en miljövänlig chockbehandling där man endast använder elektricitet och luft för att behandla ullfibrerna. Det ger dig en slitstark och otroligt mjuk produkt. Den här produkten är tillverkad utan användning av skadliga kemikalier och tungmetaller.

Idealisk för: Till vardags och vid fysisk aktivitet. Tröjan är perfekt som baslager till vardags och friluftsliv. Merinoull är ett fantastiskt naturmaterial med unika egenskaper. Merinoullens struktur består av en massa små luftfickor som isolerar mot kylan och låter din kropp andas. Merinoullen reglerar kroppstemperaturen och ger en behaglig känsla både inomhus och utomhus. Kan användas hemma, som sovplagg, på kontoret, på byggarbetsplatsen eller vid utomhusaktiviteter och sport. Merinoullsfibrerna är naturligt fuktabsorberande. Det gör den till ett otroligt behagligt material som är lämpligt för sport och utomhusaktiviteter – särskilt sådana med varierande intensitet eftersom du inte blir kall och fuktig under pauser. En annan fördel med att bära merinoull för sport och utomhusaktiviteter är att den förhindrar dålig lukt. När ullen absorberar svett binds den av ullens struktur. Bakterier kan inte attackera och därför utvecklas ingen dålig lukt i dina ullkläder. Merinoull är särskilt lämplig för friluftsliv eftersom fibrerna är mycket tunnare och finare än i andra typer av ull. Därför kan du dra nytta av ullens alla naturliga egenskaper i en lätt och ventilerande kvalitet, med gott om utrymme för rörelse. Ett plagg för alla årstider.

Tvätta med omsorg

DILLINGs ull är unik. Vår ull produceras utan klor och plast (Superwash).

För att bevara merinoullsfibrernas fantastiska, naturliga egenskaper kan du tvätta dina ullkläder i maskin i 30 °C på ullprogram (helst låg centrifugering på 800) eller för hand i ljummet vatten. Kom ihåg att alltid använda ulltvättmedel.

Om du tvättar ull för hand får du inte låta ullkläderna ligga i blöt eftersom det skadar ullfibrerna. Skölj i rent vatten. Vrid inte. Tryck i stället försiktigt ut vattnet. Häng eller lägg ullkläderna på tork på ett torkställ. 

Maskintvätt i 30 °C på ullprogram
Handtvätt
Använd ulltvättmedel

 

Förvara ull så här

För att skydda dina ullkläder från mal bör du tvätta dem i slutet av säsongen. Låt dem torka helt och förvara dem sedan i en lufttät påse eller låda.

FÖRSÖRJNINGSKEDJAVi garanterar största möjliga transparens i alla våra processer. Eftersom vi äger stora delar av vår leveranskedja vet vi exakt var våra kläder tillverkas, vem som har gjort dem och hur de har behandlats. Vår leveranskedja utgörs av sex kärnfaser: fiberkälla, spinning, stickning, färgning, tillskärning och sömnad. Klicka här och läs mer om vår produktion.
Här nedan hittar du den exakta informationen och leveranskedjan för just den produkten. 


Kvalitetsbeskrivning

4 x 2 smal ribb

Ett av våra senaste men också populäraste tillskott. Våra 4 x 2-produkter karaktäriseras av en diskret, smal och enhetligt ribbstickad yta. Garnet som används till 4 x 2-produkterna är extra tunt (18,5 mikron) och det gör att du får en fin, skön och lätt produkt.

Alla våra 4 x 2-produkter har fått en Naturetexx® Plasma-behandling – en miljövänlig chockbehandling där man endast använder elektricitet och luft för att behandla ullfibrerna. Det ger dig en slitstark och otroligt mjuk produkt. Sticktekniken ger medelhög stretch, vilket betyder att produkten sträcks ut vid användning, men ullfibrerna drar ihop sig igen efter tvätt.


100 procent ekologisk merinoull
Naturetexx® Plasma-behandling
Smal, enhetligt ribbstickad yta
Medelhög stretch
18.5 mikron
Nm 72/2*Exklusive våra gråmelerade produkter. Det garnet färgas i Tyskland. Precis som våra andra produkter är de tillverkade utan användning av tungmetaller.

MÅTTSCHEMA


INDIVIDUELLT MÅTTSCHEMA FÖR DENNA PRODUKT


Storlek Rygglängd/Längd fram
(CM)
Armlängd utsidan
(CM)
Armlängd insidan
(CM)
S/4 67 70 58
M/5 70 71 59
L/6 73 72 60
XL/7 75 73 61
XXL/8 76 74 62

Vi mäter inte produkternas omkrets då materialet är töjbart och anpassar sig efter kroppens former. Att mäta omkrets på en produkt som ligger platt kan därför bli missvisande. Du kan istället se storlekar baserat på kroppsmått nedan.INDIVIDUELLT MÅTTSCHEMA FÖR DENNA PRODUKT

 

HERR MÄTSCHEMA

Storlek Bystmått
(cm)
Midjemått
(cm)
Höftmått
(cm)
S/4 91-96 75-80 92-97
M/5 96-102 80-86 97-103
L/6 102-107 86-96 103-108
XL/7 107-114 96-108 108-115
XXL/8 114-120 108-120 115-121


HERR MÄTSCHEMA

Kunder som har köpt denna, har även köpt:

Ekologisk
269,99 SEK
Gråblå
Svanenmärkt
Ekologisk
299,99 SEK
+2
Blårandig
Svanenmärkt