Långkalsonger med gylf i merinoull för herr

Skriv en kommentar.

Art. nr: 9917-148-554


100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Nordic Ecolabel

529,99 SEK
Inkl. moms

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt till utlämningsställe vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt till utlämningsställe vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Ett par klassiska långkalsonger i vår ventilerande, 100 procent ekologiska merinoull – ett bekvämt tillskott i varje mans garderob. En smal resår i midjan håller dem på plats dagen lång. Vi anser att mjukhet är en av de viktigaste egenskaperna hos ett bekvämt klädesplagg, särskilt när plagget bärs direkt mot huden. Vi har valt den finaste ekologiska merinoullen för optimal komfort och mjukhet. Merinoull är ett fantastiskt naturmaterial med unika egenskaper. Merinoullens struktur består av en mängd små luftfickor som isolerar mot kylan och låter din kropp andas. Merinoullen reglerar kroppstemperaturen och ger en behaglig känsla både inomhus och utomhus. Merinoullens fibrer är naturligt fuktabsorberande. Det gör den till ett otroligt behagligt material som är lämpligt för sport och utomhusaktiviteter – särskilt sådana med varierande intensitet eftersom du inte blir kall och fuktig under pauser. En annan fördel med att bära merinoull för sport och utomhusaktiviteter är att den förhindrar dålig lukt. När ullen absorberar svett binds den av ullens struktur. Bakterier kan inte attackera och därför utvecklas ingen dålig lukt i dina ullkläder. Perfekta att använda hemma, som sovplagg eller som baslager vid utomhusaktiviteter. Merinoull är särskilt lämplig för friluftsliv eftersom fibrerna är mycket tunnare och finare än i andra typer av ull. Därför kan du dra nytta av ullens alla naturliga egenskaper i en lätt och ventilerande kvalitet, med gott om utrymme för rörelse. Vi kan rekommendera att du kombinerar de här långkalsongerna med någon av våra långärmade tröjor i merinoull för optimal komfort. Tröjorna finns tillgängliga i klassiska färger som svart, grå och matchande varmt grå.

Färger: Varmt grå

Materialvikt: 205 gr/m2

Material: 100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Storlekar: S/4, M/5, L/6, XL/7, XXL/8

Skikt: Baslager

Denna produkt är certifierad i enlighet med:

All DILLINGs merinoull och bomull är ekologisk och av högsta kvalitet.

På DILLING har vi valt att certifieras av det nordiska miljömärket Svanen eftersom de har de hårdaste kraven gällande färgning och kemikalier.

Du kan ser vår Svanen-licens här.

Vi använder inga skadliga kemikalier eller tungmetaller när vi färgar våra produkter.

Oberoende tester av spillvattnet från vårt Svanenmärkta färgeri visar att inga skadliga kemikalier som tungmetaller släpps ut.

Tvätta med omsorg

DILLINGs ull är unik. Vår ull produceras utan klor och plast (Superwash).

För att bevara merinoullsfibrernas fantastiska, naturliga egenskaper kan du tvätta dina ullkläder i maskin i 30 °C på ullprogram (helst låg centrifugering på 800) eller för hand i ljummet vatten. Kom ihåg att alltid använda ulltvättmedel.

Om du tvättar ull för hand får du inte låta ullkläderna ligga i blöt eftersom det skadar ullfibrerna. Skölj i rent vatten. Vrid inte. Tryck i stället försiktigt ut vattnet. Häng eller lägg ullkläderna på tork på ett torkställ. 

Maskintvätt i 30 °C på ullprogram
Handtvätt
Använd ulltvättmedel

 

Förvara ull så här

För att skydda dina ullkläder från mal bör du tvätta dem i slutet av säsongen. Låt dem torka helt och förvara dem sedan i en lufttät påse eller låda.

FÖRSÖRJNINGSKEDJAVi garanterar största möjliga transparens i alla våra processer. Eftersom vi äger stora delar av vår leveranskedja vet vi exakt var våra kläder tillverkas, vem som har gjort dem och hur de har behandlats. Vår leveranskedja utgörs av sex kärnfaser: fiberkälla, spinning, stickning, färgning, tillskärning och sömnad. Klicka här och läs mer om vår produktion.
Här nedan hittar du den exakta informationen och leveranskedjan för just den produkten. 


Kvalitetsbeskrivning

8 x 1 bred ribb

Stickningen med 8 x 1 tillverkas av ull av vår signaturkvalitet och karaktäriseras av en bred, enhetlig, ribbstickad yta.

Alla våra 8 x 1-produkter har fått en unik, 16 timmar lång, miljövänlig enzymbehandling som gör att du får en otroligt mjuk produkt som inte kliar. Den här sticktekniken ger medelhög stretch, vilket betyder att tyget i våra 8 x 1-produkter sträcks ut vid användning, men ullfibrerna drar ihop sig igen efter tvätt. Ullfibrerna är råa (obehandlade) vilket betyder att ullens naturligt isolerande och fuktabsorberande egenskaper bevaras.


100 procent ekologisk merinoull från Argentina
Svanenmärkt
Miljövänlig enzymbehandling
Bred, enhetlig ribbstruktur
Medelhög stretch
21.5 mikron
Nm 40/1**Tack vare vår unika enzymbehandling upplevs vår 21,5 mikron som 19,5 mikron vid beröring

MÅTTSCHEMA


INDIVIDUELLT MÅTTSCHEMA FÖR DENNA PRODUKT


Storlek Benlängd utsidan
(CM)
Benlängd insidan
(CM)
S/4 101 77
M/5 102 78
L/6 104 79
XL/7 105 80
XXL/8 106.5 80.5

Vi mäter inte produkternas omkrets då materialet är töjbart och anpassar sig efter kroppens former. Att mäta omkrets på en produkt som ligger platt kan därför bli missvisande. Du kan istället se storlekar baserat på kroppsmått nedan.INDIVIDUELLT MÅTTSCHEMA FÖR DENNA PRODUKT

 

HERR MÄTSCHEMA

Storlek Bystmått
(cm)
Midjemått
(cm)
Höftmått
(cm)
S/4 91-96 75-80 92-97
M/5 96-102 80-86 97-103
L/6 102-107 86-96 103-108
XL/7 107-114 96-108 108-115
XXL/8 114-120 108-120 115-121


HERR MÄTSCHEMA

Kunder som har köpt denna, har även köpt:

Ekologisk
569,99 SEK
Varmt grå
Svanenmärkt
Ekologisk
529,99 SEK
Mörk Gråmelerad
Svanenmärkt
Ekologisk
249,99 SEK
Svart
Ekologisk
529,99 SEK
Mörk choklad
Svanenmärkt

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar.