Långkalsonger med gylf i merinoull herr avokadogröna

Skriv en kommentar.

Art. nr: 9916-148-385

Mjuka och behagligt lätta.
100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Nordic Ecolabel

529,99 SEK
Inkl. moms

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt till utlämningsställe vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt till utlämningsställe vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Långkalsonger med skön passform herr

Dessa långkalsonger är ett bekvämt tillskott i var mans garderob. Tröjan är tillverkad i 100 procent ekologisk merinoull. Vi anser att mjukhet är en av de viktigaste egenskaperna hos ett bekvämt klädesplagg, särskilt när plagget bärs direkt mot huden. Vi har valt den finaste ekologiska merinoullen för optimal komfort och mjukhet. Merinoullen är dessutom naturligt temperaturreglerande. Den har en unik förmåga att behålla och ge ifrån sig värme, vilket innebär att den värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt. Leggings som sitter skönt och inte för tajt tack vare ullens elasticitet. Vi kan rekommendera att du kombinerar de här långkalsongerna med någon av våra långärmade tröjor i merinoull för optimal komfort. Tröjorna finns tillgängliga i klassiska färger som svart, grå och matchande avokadogrön.

Färger: Avokadogrön

Materialvikt: 190 gr/m2

Material: 100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Storlekar: S/4, M/5, L/6, XL/7, XXL/8

Skikt: Baslager

Unikt med denna produkt: Dessa här långkalsonger har genomgått en miljövänlig behandling på vårt Svanenmärkta färgeri i Danmark. Det är en hållbar och allergivänlig enzymbehandling på 16 timmar som skonsamt tar bort kliande småhår och mjukar upp ullfibrerna. Vi använder enzymbehandling istället för “Superwash” (klorbehandling). Vår miljövänliga enzymbehandling gör att ullen bibehåller sina viktiga egenskaper, som att ta upp fukt och reglera kroppstemperaturen. Det betyder att du får en utomordentligt mjuk, ren och lätt produkt.

Idealisk för: Det perfekta baslagret - året om. Passar lika bra till vardags som för utomhusaktiviteter. Merinoull är ett fantastiskt naturmaterial med unika egenskaper. Merinoullens struktur består av en massa små luftfickor som isolerar mot kylan och låter din kropp andas. Merinoullen reglerar kroppstemperaturen och ger en behaglig känsla både inomhus och utomhus. Kan användas hemma, som sovplagg eller som baslager vid utomhusaktiviteter. Merinoullsfibrerna är naturligt fuktabsorberande. Det gör den extremt behaglig och lämplig för sport och utomhusaktiviteter - särskilt sådana med varierande intensitet eftersom du inte blir kall och fuktig under pauser. En annan fördel med att bära merinoull för sport och utomhusaktiviteter är att den förhindrar dålig lukt. Eftersom ullen absorberar svett binds den av ullens struktur. Bakterier kan inte attackera och därför utvecklas ingen dålig lukt i dina ullkläder. Merinoull är särskilt lämplig för friluftsliv eftersom fibrerna är mycket tunnare och finare än i andra typer av ull. Därför kan du dra nytta av ullens alla naturliga egenskaper i en lätt och ventilerande kvalitet, med gott om utrymme för rörelse.

Denna produkt är certifierad i enlighet med:

All DILLINGs merinoull och bomull är ekologisk och av högsta kvalitet.

På DILLING har vi valt att certifieras av det nordiska miljömärket Svanen eftersom de har de hårdaste kraven gällande färgning och kemikalier.

Du kan ser vår Svanen-licens här.

Vi använder inga skadliga kemikalier eller tungmetaller när vi färgar våra produkter.

Oberoende tester av spillvattnet från vårt Svanenmärkta färgeri visar att inga skadliga kemikalier som tungmetaller släpps ut.

Tvätta med omsorg

DILLINGs ull är unik. Vår ull produceras utan klor och plast (Superwash).

För att bevara merinoullsfibrernas fantastiska, naturliga egenskaper kan du tvätta dina ullkläder i maskin i 30 °C på ullprogram (helst låg centrifugering på 800) eller för hand i ljummet vatten. Kom ihåg att alltid använda ulltvättmedel.

Om du tvättar ull för hand får du inte låta ullkläderna ligga i blöt eftersom det skadar ullfibrerna. Skölj i rent vatten. Vrid inte. Tryck i stället försiktigt ut vattnet. Häng eller lägg ullkläderna på tork på ett torkställ. 

Maskintvätt i 30 °C på ullprogram
Handtvätt
Använd ulltvättmedel

 

Förvara ull så här

För att skydda dina ullkläder från mal bör du tvätta dem i slutet av säsongen. Låt dem torka helt och förvara dem sedan i en lufttät påse eller låda.

FÖRSÖRJNINGSKEDJAVi garanterar största möjliga transparens i alla våra processer. Eftersom vi äger stora delar av vår leveranskedja vet vi exakt var våra kläder tillverkas, vem som har gjort dem och hur de har behandlats. Vår leveranskedja utgörs av sex kärnfaser: fiberkälla, spinning, stickning, färgning, tillskärning och sömnad. Klicka här och läs mer om vår produktion.
Här nedan hittar du den exakta informationen och leveranskedjan för just den produkten. 


Kvalitetsbeskrivning

1 x 1 slät

Vår signaturkvalitet på ull. Produkterna med 1 x 1-stickning har en jämn och slät yta, men om du tittar närmare på tyget ser du att det har en mycket liten ribbstruktur.

Alla våra 1 x 1-produkter har fått en unik, 16 timmar lång, miljövänlig enzymbehandling som gör att du får en otroligt mjuk produkt som inte kliar. Den här sticktekniken ger 1 x 1-kvaliteten medelhög stretch och en bekväm, lätt känsla med massor av rörelsefrihet. Sammanfattningsvis sträcks tyget ut när 1 x 1-produkter används, men ullfibrerna drar ihop sig igen efter tvätt. Ullfibrerna är råa (obehandlade) vilket betyder att ullens naturligt isolerande och fuktabsorberande egenskaper bevaras.


100 procent ekologisk merinoull från Argentina
Svanenmärkt*
Miljövänlig enzymbehandling
Slät yta
Medelhög stretch
21.5 mikron
Nm 40/1***Exklusive våra randiga produkter. Det garnet färgas i Tyskland. Precis som våra andra produkter är de tillverkade utan användning av tungmetaller.

**Tack vare vår unika enzymbehandling upplevs vår 21,5 mikron som 19,5 mikron vid beröring

MÅTTSCHEMA


INDIVIDUELLT MÅTTSCHEMA FÖR DENNA PRODUKT


Storlek Benlängd utsidan
(CM)
Benlängd insidan
(CM)
S/4 101 77
M/5 102 78
L/6 104 79
XL/7 105 80
XXL/8 106.5 80.5

Vi mäter inte produkternas omkrets då materialet är töjbart och anpassar sig efter kroppens former. Att mäta omkrets på en produkt som ligger platt kan därför bli missvisande. Du kan istället se storlekar baserat på kroppsmått nedan.INDIVIDUELLT MÅTTSCHEMA FÖR DENNA PRODUKT

 

HERR MÄTSCHEMA

Storlek Bystmått
(cm)
Midjemått
(cm)
Höftmått
(cm)
S/4 91-96 75-80 92-97
M/5 96-102 80-86 97-103
L/6 102-107 86-96 103-108
XL/7 107-114 96-108 108-115
XXL/8 114-120 108-120 115-121


HERR MÄTSCHEMA

Kunder som har köpt denna, har även köpt:

Ekologisk
569,99 SEK
+4
Avokadogrön
Svanenmärkt
Ekologisk
269,99 SEK
Svart
Svanenmärkt
Ekologisk
529,99 SEK
+4
Marinblå
Svanenmärkt

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar.