Polokrage för män i bred ullribb mörkt gråmelerad

Skriv en kommentar.

Art. nr: 9917-196-849

Polokrage som värmer och skyddar.
100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Nordic Ecolabel

299,99 SEK
Inkl. moms

Färdig att skicka

Var vänlig välj en variant

  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur


  Fri frakt i Sverige vid köp över 500 SEK

  Leveranstid 2-3 arbetsdagar

  Gratis retur

Produktdetaljer

Polokrage med optimal isolerings- och andningsfunktion

Polokragen skyddar dig i alla slags väder och vind. Den värmande framsidan och justerbara höjden skyddar dig mot kyla och blåst och håller halsen varm. Polokragen har ett längre framstycke för extra skydd och håller din hals varm och skön under utomhusaktiviteter i kall väderlek. Polokragen är tillverkad i ett material med mycket god andningsfunktion som naturligt håller fukten ute och ser till att du håller dig torr inunder dagen lång.

Färger: Mörk gråmelange

Materialvikt: 205 gr/m2

Material: 100% ekologisk merinoull, mulesing-fri: Ja.

Storlekar: S (S-M) L (L-XXL)

Skikt: Polokrage

Unikt med denna produkt: Polokragen är skonsamt tillverkad och enzymbehandlad på DILLINGs eget Svanenmärkta textilfärgeri i Danmark. Här kan vi garantera en miljöriktig behandling som sker utan användning av skadliga kemikalier, tungmetaller eller färgämnen. Polokragen är därför en både hud- och miljövänlig produkt som med rent och gott samvete kan bäras närmast huden - även om du har problem med allergi eller tendens till känslig hud.

Idealisk för: Vardagsbruk. Polokragen passar extra bra på hösten och vintern när kylan kan vara hård mot kroppens utsatta områden - använd till exempel polokragen på din dagliga cykeltur, promenaden eller på skidresan som ett extra skyddande lager runt halsen. Ullens naturliga egenskaper ser automatiskt till att du håller dig varm och torr oavsett aktivitetsnivå. Tack vare den smidiga storleken är polokragen också enkel att ta med sig i väskan eller bara i fickan.

Produkten är certifierad enligt:

All DILLING:s ekologiska ull och bomull är GOTS-certifierad när vi köper den. Klicka här för certifikat.

Hos DILLING har vi valt att vara Svanenmärkta, eftersom Svanenmärkningen ställer tuffare krav på färgning och kemikalier än GOTS.

Du kan hitta vårt certifikat från Svanenmärket här.

GOTS tillåter begränsad användning av tungmetaller vid färgning av blått, grönt och turkos.

Här hittar du en översikt över de olika miljömärkena och deras kriterier: en karta över miljömärkesdjungeln.

 

Skötsel- och tvättråd för merinoull:

Dina ullprodukter från DILLING kan tvättas i tvättmaskinen. Det är dock viktigt att produkterna tvättas i ullprogram (30 grader). Dessutom är det viktigt att använda ulltvättmedel, så att ullen inte tovar sig.

Ullen kan också tvättas för hand, men den får inte läggas i blöt.

För att ullprodukterna ska skyddas mot angrepp från mal, bör de tvättas i slutet av säsongen, varefter de får torka ordentligt. Därefter ska de förvaras mörkt, gärna i tät plastpåse.
 DILLING ULLTVÄTTMEDEL 500 ML

 DILLING ULLTVÄTTMEDEL 500 ML
 

Kvalitetsbeskrivning


 

 
 

EKOLOGISK RIBBSTICKAD MERINOULL

Vår ribbstickade merinoull passar dig som vill ha ett lätt och luftigt material i trendriktig design. Den här ullkvaliteten är ekologisk, men sticktekniken skiljer den från vår originalkvalitet av ekologisk ull. Ribbstickningen i 4 x 2 ger materialet en fin struktur. Det betyder också att materialet är det mest flexibla och elastiska av våra ullkvaliteter.

Vår ribbstickade ull har fått en behandling som kallas Naturetexx Plasma. Det är en stödbehandling som gör ullen härligt mjuk och lätt att tvätta. Ullfibern är rå, eller obehandlad som man ibland säger, och ullens naturliga egenskaper för att isolera, absorbera fukt och skydda mot svettlukt är alltså helt intakta.

Vi rekommenderar att produkterna i ribbstickad ull tvättas i ullprogram vid 30 grader med ulltvättmedel.
Läs mer... Vår ribbstickade ull har fått en behandling som kallas Naturetexx Plasma. Det är en stödbehandling som gör ullen härligt mjuk och lätt att tvätta. Ullfibern är rå, eller obehandlad som man ibland säger, och ullens naturliga egenskaper för att isolera, absorbera fukt och skydda mot svettlukt är alltså helt intakta.

Vi rekommenderar att produkterna i ribbstickad ull tvättas i ullprogram vid 30 grader med ulltvättmedel.

 

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar.