Det hade kunnat vara berättelsen om den förlorade sonen!

Morten
Morten


Det hade kunnat vara berättelsen om
den förlorade sonen!Men lyckligtvis är det berättelsen om en man som skulle resa bort i åratal för att upptäcka att hans far redan hade lagt den grund som han skulle återvända till och bygga sin nya dröm på.

Jag har aldrig känt någon press på att ta över familjeföretaget. Tvärtom hade jag fullt upp med att resa bort för att studera och arbeta med allt möjligt annat. Jag ville inte producera underkläder, jag skulle i en helt annan riktning.
 
Resan förde Morten till studier på Copenhagen Business School, vilket ledde till ett stort intresse för och arbete med kundnöjdhet. Vid den tidpunkten började näthandeln ta fart och därmed försvann fler och fler fysiska butiker. Mötet med kunderna i butiken kunde inte överföras direkt till nätet. Morten började dra upp linjerna för en ny affärsstrategi. Nöjda kunder skulle skapas genom att leverera hög kvalitet till rimliga priser direkt till den enskilda konsumenten utan fördyrande mellanhänder. Alltid med ambitionen om maximalt fokus på miljöriktig produktion och inte minst service till varje enskild konsument.
 

Morten

Morten

Morten


Jag hade varit i Tyskland många gånger, som var och fortfarande är ett föregångsland inom ekologi och hållbarhet. Min far hade producerat hållbar och kompromisslös kvalitet i årtionden. Så för mig var det helt naturligt att bygga vidare på hans livsverk.

Morten kom hem igen 2009 och presenterade konceptet DILLING Underwear för sin far. Namnet DILLING är Mortens mellannamn och kommer från familjens tyska rötter. Därför skulle den första webbutiken också öppna med bas i Tysklands ”ekologiska huvudstad” Freiburg. Därefter har fler tillkommit i Danmark, Holland, Sverige, Finland, Storbritannien – och fler är på gång.

Nu är jag alltså fjärde generationen som ska bära min farfarsfars arv vidare. Det är jag stolt och glad över. Men jag är även starkt medveten om att jag bara har det till låns. En dag ska någon annan ta över efter mig, om de vill.


Morten