Produktionen av ett par herrkalsonger kräver 18 personers arbete!

Villy
Villy


Produktionen av ett par herrkalsonger
kräver 18 personers arbete!Villy H. Bertelsen känner alla medarbetare, vartenda tygstycke och varje söm lika väl som pianisten hittar tonerna i varje tangent på sitt piano. Han har aldrig tvivlat, alltid varit besatt av att skapa underkläder av högsta kvalitet till baby, barn, dam och herr.

Jag har aldrig tvivlat på min mission. Det har kanske både varit uppåt och nedåt och kostat en del när marknaden plötsligt efterfrågade billigare produkter. Men när man som jag inte vill gå ned i kvalitet kan det vara svårt att konkurrera i pris. En gång prövade vi att köpa billigare råvaror. Det gör vi aldrig om, för det strömmade in klagomål på kvalitet och passform.
 
Villy älskar att sitta i syateljén. Det har han gjort sedan den 15 juli 1968 när han tog över sin fars verksamhet och köpte sin första symaskin. I syateljén känner han ro och stolthet över att skapa det innersta för alla. Omgiven av de sömmerskor, tillskärare och färgare som ofta har delat hela sitt arbetsliv med Villy. Medan hans far och farfar var nöjda med att leverera ullunderkläder till de lokala kunderna och butikerna hade Villy en dröm om att leverera till alla de stora kedjorna i hela Danmark. Drömmen syddes samman med Villys höga krav på renaste ull och bomull, den mest miljövänliga färgning för både natur och människor samt en stenhård övertygelse om att de bästa medarbetarna skapas genom tillit, ansvar och medbestämmande.
 

Villy

Villy

Villy


I dag skulle man nog kalla det hållbarhet i både produktion och ledning. Hållbarhet har numera blivit ett av de viktigaste kraven från konsumenterna. Det gläder mig eftersom det stämmer så väl med våra underkläder. Men för mig har det alltid bara handlat om sunt förnuft.

I dyningarna efter finanskrisen 2008 började Villy på allvar att möta kraven på billigare underkläder. Men återigen vägrade han att tumma på kvaliteten. Han började titta på möjligheterna att sälja över Internet, men hittade ingen riktig lösning.

Jag hade så smått börjat förlika mig med att verksamheten skulle läggas ned eller dras ned till en helt annan storlek eftersom jag ärligt talat inte förstod mig på näthandeln. Men som tur var kom min son en dag hem med en bra idé...


Villy