Skötsel och reparation

Skötselråd


Det första steget till en hållbar garderob är att sköta den på rätt sätt. Genom att investera i tidlösa produkter av hög kvalitet och genom att ta hand om dina plagg kan du bidra till att minska konsumtionen och därmed belastningen på vårt klimat.

Med två kollektioner per år och flera återkommande modeller strävar vi alltid efter att skapa tidlösa plagg som du kan behålla i många år. Med mer än ett sekels expertkunskaper i ryggen skapar vi kläder med lång livslängd som är tillverkade av ekologiska och naturliga material.

Förvaring:

Lägg dina ullkläder plant för att torka och förvara dem genom att vika och stapla dem fint i garderoben eller lådan. På så sätt undviker du att de tänjs ut. Om du planerar att lägga undan dina stickade plagg under sommaren rekommenderar vi att du läser vår guide om hur du undviker mal här.

Tvätt och torkning:

Kläder av merinoull behöver inte tvättas så ofta eftersom ullen är luktresistent och naturligt antibakteriell. Därför rekommenderar vi att du tänker till innan du tvättar och inte tvättar mer än nödvändigt. Dra nytta av merinoullens fantastiska självrengörande egenskaper och vädra dina kläder för att få en fräsch känsla. När du behöver tvätta har du en snabb tvättguide här:

- Maskintvätt med ullprogram i 30 °C
- Handtvätt
- Använd ulltvättmedelNoppor:

Naturmaterial som ull tenderar att producera överflödig ull, vilket innebär att det bildas noppor. Det är oundvikligt när man använder obehandlade naturmaterial, men det finns flera sätt att ta bort nopporna på ett skonsamt och enkelt sätt. Borsta helt enkelt ytan försiktigt med en borste eller kam.

Reparation:

Dina kläder är en investering. Om du har otur och får ett hål i dina kläder från DILLING kan en liten reparation ofta förlänga deras livslängd. Därför erbjuder vi små lappar i olika färger och kvaliteter, så att du enkelt kan reparera dina kläder. Om du behöver en lapp kan du helt enkelt kontakta kundtjänsten på kundservice@dilling.se

I vår reparationsguide kan du se hur du reparerar med våra lappar och hur du lagar synligt.

Ge bort det du inte använder:

När du inte längre har användning för ett plagg kan du ge det till någon annan. Många timmar, händer och resurser går åt för att tillverka ett plagg och när du ger bort dina oönskade kläder ger du dem ett nytt liv. Det finns så klart många sätt att göra det. Du kan ge dina baby- och barnkläder till nästa generation eller till vänner. Ett annat alternativ är att skänka dem till välgörenhet så att andra kan få nytta av dem.