Kan man använda ull på sommaren?

De flesta är medvetna om ullens kvaliteter under den kalla årstiden, då den värmer och isolerar. Materialet är dock synnerligen användbart även på sommaren. Sommarull är bra av flera skäl:

 • Skyddar mot solen
  Ullen skyddar huden mot solens skadliga UV-strålar, och den är därför mycket användbar på sommaren. Nyare forskning visar att ull ger ett bättre skydd än andra material, som bomull och polyester.


 • Håller kroppen torr
  Ullen transporterar bort svetten från huden och kan absorbera stora mängder fukt, utan att kännas våt. Därmed kan man känna sig torr, även om man svettas – detta till skillnad från om man har på sig annat material, som ofta blir kallt och fuktigt. Tack vare det stora luftinnehållet har ullen dessutom en kylande verkan på kroppen.


 • Luktar inte
  Det naturliga lanolininnehållet gör merinoullen självrenande. Smutsen tränger inte in i fibrerna. Ofta räcker det att lufta ullunderkläder i frisk luft. Till skillnad från exempelvis polyester luktar ullen således inte illa efter att den använts flera gånger.


 • Andas
  Det stora luftinnehållet i merinoullen gör också att underkläderna andas väldigt bra, och de låter därmed – i sin tur – huden andas. Ullens naturliga egenskaper gör på så sätt kläderna mycket behagliga att bära.


 • Lämpar sig väl för barn
  Barn byter ofta omgivning. Den ena stunden leker de för fullt, och strax därefter tar de sig en tupplur. Här är det viktigt att kroppen håller sig torr (och att huden kan andas), så att man minimerar risken för förkylning. Merinoullen passar perfekt för detta ändamål.


 • Perfekt för utomhusaktiviteter
  Dessa egenskaper gör också ullunderkläderna helt optimala för naturälskande aktiva människor som använder underkläder för utomhusaktiviteter som jakt, vandring och fiske.


En av våra kunder beskriver ullen med följande ord:

”Har nu testat ullunderkläder på jakt, och det fungerar! Ingen klibbig och fuktig känsla efter en halv dags kämpande i skogen bland buskar och björnbär – något som fick mig att svettas många gånger. Till skillnad från andra syntetiska svettransporterande underkläder luktar ullunderkläderna inte efter en dags användning. Det är ett rent nöje. Jag är jätteglad för att jag blivit medveten om ullunderklädernas fantastiska egenskaper.”

Köp din sommarull här: sommarull
 

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.