Allergivänliga underkläder

Vi har fått en kommentar från en kund som påminner oss om varför det är viktigt att vi tillverkar underkläder på vårt sätt. Det gjorde intryck på oss och därför vill vi gärna dela Ann-Lises historia med dig (hon har självklart gett sitt samtycke).

Ann-Lise berättar att hon i många år har lidit av allergi och intolerans mot sina underkläder. Hon har bland annat fått allergiska reaktioner av plast, resårband, sytråd och spets. När det händer får hon små sår, rodnad, klåda och irritation. De här problemen kan lindras med hormonkräm men som Ann-Lise säger: ”Det går ju inte i längden!”

Därför har hon länge varit på jakt efter underkläder som hon kan använda varje dag utan att få utslag. Hon hörde talas om DILLING och bestämde sig för att prova våra bomull-/elastanprodukter. Ann-Lise berättar: ”Jag har inte haft en enda allergisk reaktion sedan jag började använda era underkläder”. Hon förklarar: ”Med era underkläder kan jag svettas utan att få röda märken från sömmarna i sidan och runt låren och grenen. Tidigare var det ett stort problem för mig.”

 Allergivänliga underkläder


Det gjorde självklart stort intryck på oss att höra att våra underkläder bidrar till att göra skillnad i Ann-Lises vardag.

Orsaken till att Ann-Lise tål våra underkläder, när hon har haft så stora problem med andra underkläder, är sannolikt vår extraordinärt rena tillverkningsprocess. Vi väljer nämligen ut varenda liten detalj i en produkt med stor omsorg – allt från den ekologiska bomullen till vilken sytråd som ska användas i slutprodukten. Men den avgörande skillnaden är vårt färgeri. Det är nämligen ofta rester av de kemikalier och färgämnen som textilen behandlas med som är orsaken till allergiska reaktioner. Det är också anledningen till att bl.a. Miljøstyrelsen och Forbrugerrådet Tænk Kemi rekommenderar att man tvättar sina nya kläder före användning. Men det räcker inte alltid eftersom inte alla kemikalier kan tvättas ur.

På DILLING:s färgeri använder vi därför inga kemikalier eller färgämnen som misstänks vara allergiframkallande eller på annat sätt skadliga för användaren eller miljön. Dessutom har det bekräftats i oberoende tester att mängden tungmetaller i vårt spillvatten ligger under gränsvärdet för dricksvatten. Det betyder att du faktiskt inte behöver tvätta våra underkläder före användning utan kan ta på dig dem direkt utan problem.

Om du har allergi eller på något sätt uppvisar intolerans mot dina underkläder kan vi varmt rekommendera dig att prova våra ekologiska produkter. Du känner igen dem på det lilla gröna märket ”EKO”.