En inblick i produktionen

I en del av DILLING:s produkter finns resår som vävts av vårt grannföretag ELAS, i Herning (Danmark). Det korta avståndet gör det lätt för oss att hålla den goda kontakten vid liv, samt att se produktionen. Det ger oss dessutom möjlighet att göra individuella justeringar, så att jacquardresåren alltid uppfyller våra kunders behov. DILLING:s designer Anna besökte nyligen ELAS, och hon fick med sig många spännande upplevelser.

DILLING-resåren tillverkas i metervis på stora maskiner. Bara till vår senaste kollektion har vi låtit tillverka över 5000 meter Öko-Tex-certifierad, blå jacquardresår – och det är, väl att märka, bara en av många färger! Jacquardresår är resår med ett invävt mönster, i vårt fall en text.

 

En inblick i produktionen

 

Innan vi inleder produktionen funderar vi alltid igenom hur den slutliga produkten ska se ut. Ska det vara en klassisk modell i svart eller ska produkten piggas upp med lite färg? Jacquardresåren erbjuder en fantastisk möjlighet att komma med extra detaljer och experimentera med klassisk design.

 

En inblick i produktionen

 

Det ligger mycket forskning och teknik bakom tillverkningen av resår av hög kvalitet. Resåren i t.ex. ett par tights ska ju kunna hålla för frekvent användning och fortfarande sitta lika bra som första gången man tog dem på sig!

 

En inblick i produktionen