Fashion revolution

Fashion revolution

Den 24 april 2013 miste 1134 människor livet i Bangladesh, eftersom byggnaden i Rana Plaza störtade samman. Över 2500 skadades. Detta är dessvärre bara ett exempel på de sociala katastrofer som äger rum inom textilbranschen.

På Fashion Revolution Day säger vi: nu räcker det.

Tänk på offren i Bangladesh och fundera en stund på hur dina kläder tillverkas. Vad är det verkliga priset för ett par jeans eller en T-shirt? Vem har sytt de små knapparna på din favoritklänning? Hjälp till att öka medvetandet i samhället – bara då kan förändringar ske.

Vi hos DILLING gör allt för att vår produktion ska vara möjlig att följa. Våra underkläder tillverkas på egna fabriker i Europa och vi besöker regelbundet våra leverantörer. Bara på så vis kan vi säkerställa att arbetsförhållandena är rimliga i hela värdekedjan.

Vår önskan är att kunna producera underkläder som både du och dina barn kan ha utan att ni behöver bekymra er om skadliga kemikalier eller tvivelaktigt ursprung. Våra underkläder ska kunna användas med gott samvete.

Hos DILLING är dessa principer en del av en lång företagstradition. Ett syfte med Fashion Revolution Day är att säkerställa att detta en dag blir det normala för textilbranschen som helhet, och inte ett bara ett undantag.

Hjälp oss med detta! Dela detta inlägg och håll dig själv uppdaterad på DILLING.se och www.fashionrevolution.org!

#FashRev #whomademyclothes #imadeyourclothes

Fashion revolution