Transfertryck – varför det?

Transfertryck – varför det?

 

Kanske har du funderat över varför det sitter ett transfertryck i nacken på några av DILLING:s produkter istället för den vanliga vävda etiketten. I så fall är du inte ensam. Vi vill gärna berätta varför vi har valt denna lösning, samt vad transfertrycket består av.

Orsaken till att vi har valt att sätta transfertryck i nacken på många av våra produkter är att vi märkt att våra kunder ofta tycker att de vävda etiketterna känns otrevliga. De kliar och klistras fast mot huden på sommaren. När det händer klipper många av etiketten i underkläderna och kan inte längre se hur plagget ska tvättas och torkas. Det är särskilt problematiskt när det handlar om underkläder i ekologisk ull.

Med ett transfertryck undviker man dessa problem och man har alltid tvättanvisningarna nära till hands.

De transfertryck vi använder hos DILLING är tillverkad i Polyuretan, och er certifierade med Oeko-tex Standard 100 klass 1. Vi har dessutom testat transfertrycket hos ett oberoende tyskt laboratorium för att säkerställa att det lever upp till DILLING:s höga standard. Resultatet visar att transfertrycket inte innehåller några skadliga ingredienser och kan därmed bäras direkt mot huden utan problem.

När det gäller miljön har transfertryckets grad av biologisk nedbrytbarhet testats (OECD 302 B). Testet tar 28 dagar och resultatet visade att efter 28 dagar var över 80 % av materialet nedbrutet. Transfertrycket är därför klassat som ”omedelbart biologiskt nedbrytbart”.

Vi kunde även ha valt en vävd etikett av bomull eller polyester men vi anser inte att de är en miljövänligare lösning. Polyester är en plast och bomullsindustrin är en av de mest förorenande i världen. Även om man använder ekologisk bomull ska man komma ihåg att bomullsproduktionen använder stora mängder vatten och är därför inte optimal när det gäller resursförbrukning.

Transfertrycket är inte en perfekt lösning men vi anser att det är den mest optimala när det gäller funktionalitet, komfort och miljövänlighet.