Tre goda skäl att klä små barn i ull


Vintermånaderna kan vara tuffa för yngre barn som tillbringar många timmar utomhus i kläder som antingen är för varma eller inte varma nog. Vill du vara säker på att ditt barn är tillräckligt varmt så klä dem med ull närmast kroppen – här kommer tre goda skäl till varför.


Tre goda skäl att klä små barn i ull


1. STÖRRE RÖRELSEFRIHET

Det är full fart när de små kommer ut på lekplatsen på förskola och skola. De springer och cyklar, åker rutschkana och klättrar. Barn behöver därför underställ som både ger rörelsefrihet och hjälper dem att hålla värmen, men samtidigt håller svetten borta, när de springer runt. Det gör kläder av ull.


2. GOD SÖMN

Rätt kroppstemperatur är en förutsättning för god sömn. Ullunderställ hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen, då de låter kroppen andas och leder bort fukt och värme, om det behövs. Samtidigt håller de värmen om barnet har sparkat bort täcket under natten. Barnet får därmed bättre förutsättningar för bra och viktig sömn.


3. Torr och varm

Barn svettas, dreglar, hoppar i vattenpölar och leker i sandlådor. Med andra ord: Ditt barn behöver hålla sig torrt. Då hjälper ullunderställ. Det innersta lagret ullunderställ kan absorbera fem gånger så mycket fukt från barnets kropp som bomullsunderställ. Ullunderställ håller barn torra, varma och glada! (Kom ihåg! En blandning av ull och bomull där bomullen är innerst, gör att ullen inte kommer till sin rätt, eftersom ullen inte kan torka bomullen utifrån.)