Ull. Ull? Ull!

Många frågar ofta efter skillnaden mellan våra olika ullkvaliteter; man undrar helt enkelt vilken produkt man ska välja. Vi har därför skrivit denna vägledning, som ger en närmare förklaring...

Ull. Ull? Ull!


Först och främst vill vi gärna lyfta fram att vi har tillverkat ullunderkläder i snart 100 år. Anledningen till att vi har hållit fast vid detta material i så lång tid, är att ullen har fantastiska, naturliga egenskaper som vi har lärt oss uppskatta och använda på bästa möjliga vis.
Merinoullen – som är den ull vi använder – är inte bara ett mjukt, temperaturreglerande och svettabsorberande material, utan också ett utmärkt val för allergiker och för dem som vill satsa på hållbarhet.
 
För de miljömedvetna
För våra miljömedvetna kunder har vi ett stort sortiment av underkläder i ”ekologisk merinoull”. Ullen har fått en 16 timmar lång enzymbehandling för borttagning av kliande hår och känns därför härligt mjuk mot huden. Ullen kommer enbart från Patagonien i Argentina, där man inte tillämpar mulesing. Tack vare sträng, regelbunden kontroll kan vi försäkra dig om att ullen är 100 % ekologisk och att inga skadliga kemikalier används i den vidare bearbetningen. Detta är speciellt viktigt för de små, som har känslig hud – men du kan även själv använda dessa produkter med gott samvete! Sticktekniken är ribbstickning, och du känner igen produkterna på det lilla gröna “BIO”-märket.

För de aktiva
Vår sportserie är tillverkad i ”exklusiv merinoull’. Denna ull är av en särskilt fin kvalitet, tillverkad av en exceptionellt tunn tråd. Tack vare detta blir den exklusiva ullen ännu mjukare än vår ekologiska merinoull – härav beteckningen ”exklusiv”. Ullen är slätstickad, vilket ger ett tätt resultat. Våra produkter i exklusiv merinoull har därmed ingen tendens att verka transparenta, och de är perfekta som sportkläder. Du hittar bl.a. produkterna under ”Outdoor-kläder”.

För nybörjare
För dem som har speciell ömtålig hud och oroar sig för att ullen ska klia, kan det ibland vara en fördel att börja med en ”merinoull-siden-blandning”. Detta material är ribbstickat, är lite lättare än de andra kvaliteterna och känns förunderligt mjukt/lent mot huden.
 

Ull. Ull? Ull!