Bakom kulisserna: möt Christina och futte

Ridning är en välkänd sport i stora delar av världen, men varför är det så populärt? Vi fick en pratstund med Christina som har varit fascinerad av hästar sedan femårsåldern.Vi träffade Christina och hästen Holmegårds Future X – mer känd som Futte bland vännerna – en vårdag mitt på Jylland i Danmark. Futte verkar vara glad och redo för allt vad dagen har att ge. Kanske för att vi är fem personer som bara står och beundrar honom. Christina klappar honom på halsen.


Vad är det du gillar med ridning?

Att umgås med djuret. Jag gillar förtroendet som måste byggas upp mellan häst och ryttare. Det faktum att du måste få honom att lita på dig. Och så gillar jag lugnet i stallet. Det enda ljudet som hörs är hästen som tuggar. Här kan man bara vara. Jag fick en påminnelse om det när jag fick min dotter som hade kolik under de första månaderna av sitt liv. Då var det otroligt skönt att få komma bort en stund och kunna gå till stallet och njuta av friden.

Förtroende känns som en viktig grej när vi står bredvid en kille som Futte, som är 180 cm i mankhöjd. Lyckligtvis är han en lugn häst och det märks snabbt att han och Christina har varit ett team i mer än ett årtionde nu.


Som hästägare måste du ut i alla sorters väder och alla årstider. Hur klär du dig för det?

Jag blir lätt frusen och har under alla de här åren med häst lärt mig att det är viktigt att hålla värmen inifrån och ut. Därför har jag alltid ett linne eller en tunn tröja i ull som första lager, eftersom det värmer och transporterar bort fukt från huden. Under vår och tidig höst har jag en tunnare, vadderad jacka och ibland en vadderad väst. På vintern har jag en tjock dunjacka. När det är riktigt kallt och jag rider ute i naturen har jag ett par tunna merinoullsleggings under ridbyxorna och ett par varma ullstrumpor i stövlarna.


Vilken är din favoritprodukt från DILLING?

Tyvärr har jag inte provat så mycket kläder från DILLING ännu, men jag gillar verkligen det jag har testat hittills. Särskilt ulltröjan gillar jag skarpt! Den är varm och ändå tunn. Jag blev också positivt överraskad av jackan – den är så lätt men ändå så varm.