Funktion möter design

Funktion möter design

Det har hunnit bli höst, det blir kallare ute och träden börjar tappa sina löv. Det är en tid när det kan vara svårt att klä sig för det växlande vädret, när det är för kallt utan jacka men fortfarande för varmt för att ta fram vinterjackan. Det enkla svaret på det här problemet är: övergångsjackan.

Med avsikt att ta övergångsjackan till en helt ny nivå har vi designat vår hybridjacka och vår ytterjacka. Med fokus på design och på de mest hållbara och funktionella materialen är jackorna vårt förslag på en övergångsjacka som anpassar sig efter väder och aktivitet utan att tumma på komforten.


Omsorgsfulla materialvalJackornas isolering består till 82 procent av mulesingfri ull från Lavalan® som framställts med största möjliga omsorg för djurvälfärd och miljö. Ullen är temperaturreglerande och fuktabsorberande. Det innebär bland annat att din kropp kan andas mycket bättre än om syntetisk isolering används.

Ullen bidrar till att du kan hålla en behaglig kroppstemperatur under dagens olika aktiviteter. Förutom ull består isoleringen av 18 procent polylaktid (PLA) som är en biologiskt nedbrytbar polyester som primärt framställs av majsstärkelse.

Jackornas yttermaterial är tillverkat av 100 procent återvunnen polyester, som är ett starkt material som inte blir skrynkligt och har hög slitstyrka. Återvunnen polyester kommer från PET-flaskor, vilket innebär att materialet redan är i omlopp. På så sätt minskar vi råvaruanvändningen. Det är ett hållbart val som vi medvetet har gjort för att skona miljön så mycket som möjligt.Funktionell design

Funktion möter design


Våra jackor är figursydda i en modell som sitter nära kroppen. De sys med fokus på god rörelsefrihet och passform. Dragkedjorna är isolerade med en inre slå som håller vinden och kylan ute.

Hybridjackans ärmar består av ett stretchigt lager ullisolering och är extra långa med tumhål som skyddar och isolerar händer och handleder från kylan.
Köp hybridjackan här.

Vår ytterjacka har däremot samma yttermaterial på kroppen och på ärmarna och är därför mer vind- och vattenavvisande.
Köp ytterjackan här.

Jackornas många möjligheter

Våra funktionella jackor är fantastiskt bra i vardagen. Både till och från jobbet, oavsett om du cyklar eller tar bilen. På fritiden är den perfekt för fysiska aktiviteter som promenader, löpning eller cykling.

Vi har frågat våra kunder när de använder våra funktionella jackor:

Jackan har en vacker, matt mörkblå färg, perfekt passform (sitter som beskrivningen) och är välsydd med fina detaljer. Jag köpte den för att ersätta en övergångsjacka i dun som var svår att tvätta, skulle torktumlas och tappade dun.
Dillings jacka är lika varm och ska bara tvättas i ett ullprogram. Men det har jag inte behövt göra ännu.

-Inge Bender


Er hybridjacka är perfekt på morgonen när jag sätter mig i min kalla bil för att köra till jobbet. Den håller mig varm och bekväm under resan. Och den passar till jeans!
-Kasper Nielsen


Jag använder ytterjackan när jag är ute med min häst. Den ger bra komfort och rörelsefrihet när jag rider, och jag blir inte svettig på samma sätt som med de syntetiska jackor jag har använt tidigare.
-Camilla Laursen