Tillsammans sätter vi fokus på astma och allergi

I år har vi återigen valt att inte stödja Black Friday, utan att i stället stödja ett arbete som ligger oss varmt om hjärtat som ekologisk och hållbar klädtillverkare.


Tillsammans sätter vi fokus på astma och allergi


I år har vi valt att stödja arbetet som ska göra det lättare för barn och vuxna med astma och allergi. I Sverige stöder vi Astma- och Allergiförbundet och donerar 20 procent av omsättningen i Sverige under Black Friday.

”Barn och vuxna bär våra kläder mot huden. Därför har vi i över 20 år konstant arbetat för att göra våra kläder kemikaliefria för att skona känslig hud. I dag är ullen och bomullen ekologisk, och vi färgar utan tungmetaller och skadliga kemikalier. Våra kunder tar till sig konceptet, och nu vill vi ge tillbaka något för det förtroendet”, säger DILLINGS vd Morten Dilling.


En familjs berättelse

Många familjer drabbas av astma och allergi på ett eller annat sätt, och det kan vara svårt att veta hur man bäst kan hjälpa sina nära och kära. Här kan du läsa om hur eksem påverkade Tina Baggesen och hennes barn och hur hon så småningom genom Astma-Allergi Danmark hittade svar på sina frågor om hur hon bäst kunde hjälpa dem till en bättre vardag.

 


Tillsammans sätter vi fokus på astma och allergi


Osäkerheten är borta


När ens barn har eksem kan det vara svårt att vara förälder och leva med osäkerheten om man gör rätt. Hur hjälper man sitt barn?

Osäkerheten är ofta stor hos föräldrar till barn med både astma, allergi, hösnuva och eksem. För hur hjälper man sitt barn bäst när en överkänslighetssjukdom plötsligt tar upp hela vardagen? Den frågan ställde sig Tina Baggesen, mamma till Simon och Sara, ofta när barnen var små och båda började plågas mer och mer av eksem.

– Saras eksem började ungefär i förskoleåldern. Och det tog faktiskt många år innan jag fick reda på att Sara behövde hjälp. Jag trodde att jag gjorde det bästa för henne genom att inte smörja in henne med kräm på huden. Men det visade sig vara helt fel, säger Tina Baggesen, medlem av Astma-Allergi Danmark.

– Under de perioder när Simon har haft riktigt svåra eksem har jag ibland känt att jag inte har kunnat hjälpa honom. Så småningom gick jag föreningens eksemskola och det var jättebra. Här träffade jag många andra som var i samma situation, säger hon.


Hjälp i vardagen

Det var hos patientföreningen Astma-Allergi Danmark, som bland annat ordnar eksemkurser, som Tina Baggesen fick hjälp och råd för att hantera barnens eksem. Föreningen arbetar för ett bättre liv för alla med astma, allergier, hösnuva och eksem. Till exempel med hjälp av kurser för familjer som får kunskap och goda råd om förebyggande och behandling.

I dag är Simon 7 år och Sara är 11 år. Eksem överskuggar inte längre en aktiv vardag med skola och fritidsaktiviteter för någon av dem.

– Det som har fungerat riktigt bra på Sara har varit att förebygga med en massa kräm. Simon verkar inte heller få några problem i framtiden, säger Tina, som är mycket medveten om vilka produkter hon köper i sin vardag.

– Vi är 100 procent uppmärksamma på att produkterna vi köper är lämpliga. Här får vi också mycket användbar kunskap och information genom Astma-Allergi Danmarks medlemstidning som vi uppskattar mycket.Arbetet vi stöder tillsammans


Astma- och Allergiförbundet arbetar för att möjliggöra ett friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi eller annan överkänslighet genom att sprida information, bedriva opinionsbildning och stödja forskning.

Astma- och Allergiförbundets vision är att skapa ett samhälle som är tillgängligt för människor med astma, allergi och annan överkänslighet. Vi arbetar för friskare liv genom att stödja allergiforskning, sprida information och genom arbetet i våra lokalföreningar. Hos oss får du både kunskap och gemenskap. Ju fler vi blir, desto mer kan vi göra tillsammans för ett friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet.

Tillsammans för vi tre miljoner astmatiker och allergikers talan, påverkar beslutsfattare och ökar tillgängligheten i skola, arbetsliv, offentlig miljö samt driver på för en bättre vård.
https://astmaoallergiforbundet.se/forbundet/