Allergivänliga kläder

Allergivänliga kläder

Allergi är en av de vanligaste kroniska sjukdomarna som påverkar miljontals människor i deras vardag, runt om i världen. På DILLING är vi starkt engagerade i att minska allergier och överkänslighet. Ett exempel är att vi har donerat 20 procent av vår omsättning från Black Friday till sju nationella allergiorganisationer under de senaste tre åren. Läs mer om vårt samarbete med dessa organisationer här.

Den här artikeln bygger på en intervju med DAAB, Deutscher Allergie - und Asthmabund. 

Vardagskemi

Varje dag kommer vi i kontakt med hundratals olika kemikalier. Genom luften vi andas, maten vi äter och kläderna vi bär. Kemikalierna tillsätts för att förbättra produkten, men många av dem är skadliga och har kopplats till hälsoproblem som allergier och hormonstörningar.

På DILLING tillverkar vi bara produkter som är naturliga, rena och allergivänliga. Vi är mycket medvetna om att de produkter som du bär närmast din hud måste vara fria från skadliga ämnen, kemikalier och potentiella allergiframkallare. Föroreningar kan irritera och störa hudbarriären, och en inflammerad hud blir mer genomsläpplig för andra föroreningar, som allergener. En frisk och intakt hud ger ett bra skydd mot yttre påverkan, så det är viktigt att huden är frisk och motståndskraftig.

Barn är mer mottagliga

Barn har en mer genomsläpplig hud och metaboliserar inte kemikalier på samma sätt som vuxna, vilket gör dem mer sårbara för irriterande ämnen. Det är därför vi hör så mycket om utslag, eksem och andra hudproblem under barnens första år. Bebisars hud kräver skonsam hudvård och ordentligt skydd mot allergiframkallande kemikalier i kläderna.

Ett av de bästa sätten att skydda dina barn är att svepa in dem i naturmaterial utan skadliga kemikalier eller tungmetaller. DILLINGs produkter är tillverkade av ekologisk merinoull och bomull som är fria från skadliga kemikalier – tillverkade för att ge dina barn den bästa möjliga starten på livet.

Är dina träningskläder giftiga?

Motion är viktigt för en frisk hud eftersom det förbättrar blodflödet och transporterar bort föroreningar från kroppen. Samtidigt tenderar svettig hud att svullna upp och bli mer genomsläpplig för föroreningar, vilket innebär att kläderna du bär kan utgöra en potentiell risk. De klibbar mot huden och skapar friktion.

Så vad kan du göra? Bär träningskläder utan skadliga kemikalier. Titta efter följande märkningar för ett säkrare och renare val: Svanen, Oeko-Tex100, GOTS, Bluesign, Cradle to Cradle, EU Ecolabel, Blue Angel och naturtextilmärken som Toxproof, IVN Naturtextil Better and Best.

Effekten av giftiga kemikalier i dina kläder

Skadad hud är en belastning för vårt välbefinnande och kan allvarligt påverka barns utveckling. Kontaktallergi åtföljs till exempel ofta av en kliande hudinflammation, för att inte tala om smärtsamma blåsor och sår. För både barn och vuxna är detta ganska obekvämt. När du kliar dig kan nya föroreningar och patogener som bakterier och hudsvamp tränga in i huden, vilket gör saken värre. Hudinflammation kan också ha psykologiska effekter. När du eller dina barn har ont är det svårt att slappna av eller sova, vilket kan vara stressigt.

Att regelbundet bära skadliga kemikalier mot huden kan orsaka kronisk inflammation i huden som är svår att bota. Men kontaktallergier är också mycket besvärliga, eftersom de inte kan botas och har en betydande inverkan på vardagen och den allmänna livskvaliteten.

Våra allergivänliga kläder och underkläder

Att erbjuda allergivänliga kläder har alltid legat oss varmt om hjärtat, särskilt eftersom du bär kläderna direkt mot huden. Som företag har vi också upplevt allergier på nära håll när vår tidigare färgmästare Birthe Jensen på 1980-talet utvecklade svår allergi mot formaldehyd. Sedan dess har vi arbetat outtröttligt för att ge våra kunder plagg som är fria från tungmetaller och skadliga kemikalier.

Det innebär att när du köper kläder eller underkläder från DILLING kan du vara säker på att de är naturliga, ekologiska och hållbart tillverkade. Du behöver helt enkelt inte oroa dig när ditt barn suger på sin ärm, och du behöver inte heller tvätta dina kläder innan du använder dem, eftersom det inte finns några spår av skadliga kemikalier.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.