Ett farväl till överkonsumtion

På DILLING har vi tillverkat rena produkter i fyra decennier – och det fortsätter vi att göra under 2024. I dag är de flesta av DILLINGs produkter Svanenmärkta, producerade i Europa och färgade i Danmark på vårt eget färgeri utan skadliga kemikalier. Fåren som ger merinoullen lever under goda förhållanden med utrymme att röra sig fritt.

Varje år arbetar vi för att göra vår leveranskedja ännu renare, och under 2023 har mer el vid vårt danska färgeri ställts om till förnybar energi med hjälp av solpaneler.

Förutom vårt fokus på ren produktion har vi inför det nya året också en brinnande önskan att göra skillnad, tillsammans med er. Vi hoppas att vi tillsammans kan bidra till att skapa bättre konsumtionsvanor. Klimatet utsätts för enorma påfrestningar, samtidigt som överkonsumtionen och överproduktionen fortfarande ökar i snabb takt.

Vår förhoppning är att vi i år kan starta en rörelse som motverkar den olyckliga trenden att upp till 50 procent av kläderna i en garderob inte har använts på minst ett år.* Tillsammans bör vi säga hejdå till de köp vi inte behöver, och under 2024 blir det en av de punkter DILLING fokuserar på.

*Källa: Europaparlamentet.

Bli en del av rörelsen

Det kan tyckas motsägelsefullt att vi som företag engagerar oss i kampen för att minska klädkonsumtionen, eftersom DILLING bara finns för att ni köper våra produkter.

Men i våra ögon måste vi ha modet att göra en förändring och vända garderobsskam till garderobsglädje. Så säger också Else Skjold, lektor vid Danmarks Kongelige Akademi, som är expert på hållbart mode och klädkonsumtion. Det betyder inte att du aldrig ska köpa kläder igen. Målet är att sprida insikten om att det finns viktiga överväganden inför våra köp av kläder, och att vi ser dem som en långsiktig investering.

Tillsammans gör vi skillnad

Vi på DILLING hoppas att du tillsammans med oss vill försöka minska överkonsumtionen och klädavfallet under det nya året. Vi har redan under 2023 börjat så fröna genom att introducera en ny reparationsguide och fokusera på vägen mot mindre textilavfall.

Vi måste agera, och tillsammans kan vi göra skillnad – både under 2024 och kommande år.

Rabatter

Det kan tyckas motsägelsefullt att vi uppmuntrar till mindre konsumtion samtidigt som vi ibland erbjuder rabatter. Dessa bör inte på något sätt undergräva det kritiska tänkandet, och vi vill inte uppmuntra till överkonsumtion. Vi förespråkar fortfarande en medveten konsumtion och uppmuntrar dig att betrakta varje köp som en långsiktig investering.

Tillsammans med våra kunder vill vi skapa ett samhälle där så många som möjligt bidrar till att förändra våra konsumtionsvanor. Ju fler, desto bättre. Därför ser vi rabatter och erbjudanden som ett sätt att nå ut till dem som ännu inte har upplevt våra miljövänliga kvalitetskläder tillverkade av rena naturmaterial. Genom att ibland erbjuda en bra rabatt når vi fler människor, vilket vi tror är nödvändigt i en värld med ett överutbud av dåligt producerade kläder till alltför låga priser. Det gör det också möjligt för dem som redan känner oss att köpa våra produkter till ett bra pris när deras barn växer eller de själva behöver nya kläder.

Samtidigt ger det oss en möjlighet att tillsammans investera ännu mer i miljövänlig produktion och många andra positiva initiativ till förmån för vår planet. Vi skulle inte kunna göra något av detta utan stödet från dig och många andra. Tillsammans kan vi bidra till förändring.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.