Kläder utan skadliga kemikalier

Ull är ull … eller?

Det finns faktiskt stora skillnader mellan olika typer av ull, inte bara när det gäller kvalitet, utan också – och det är kanske ännu viktigare – hur fibrerna behandlas under tillverkningen.

vårt Svanenmärkta färgeri använder vi oss inte av den miljöbelastande behandlingen Superwash och inte heller av tungmetaller i vår produktion.

I stället för Superwash-behandlingen mjukar vi upp de obehandlade merinoullsfibrerna med en miljövänlig, 10 timmar lång färg- och enzymbehandling. Enzymbehandlingen fungerar genom att angripa peptidbindningar och bryta ner proteiner. Enzymbehandlingen tar skonsamt bort kliande hårstrån och mjukar upp ullfibrerna, men lämnar alla merinoullens naturliga fördelar helt intakta – så att du får en utomordentligt mjuk, ren och lätt produkt.

Den här enzymbehandlingen gör vår ull unik – eftersom den produceras utan klor och plast (Superwash). Emellertid gör den också våra merinoullsprodukter känsligare för plötsliga temperaturförändringar och omild hantering. Så för att behålla merinoullens underbara, naturliga egenskaper ska du följa tvättinstruktionerna på skötseletiketten inuti plagget eller gå till vår tvättguide här för att hitta tvättinstruktioner för din DILLING-ull.

Avslutningsvis får alla produkter som är tillverkade av ull i vår signaturkvalitet – 1 x 1*, 8 x 1 och multiribb – en unik, 10 timmar lång, miljövänlig enzymbehandling för en otroligt mjuk produkt som inte kliar.

*Exklusive våra melerade och randiga produkter. Det garnet färgas i Tyskland. Precis som våra andra produkter är de tillverkade utan användning av tungmetaller.

I stället för Superwash-behandlingen mjukar vi upp de obehandlade merinoullsfibrerna med en miljövänlig, 10 timmar lång färg- och enzymbehandling.

EXP-behandling

Våra ull/siden-produkter har fått en EXP-behandling – ett alternativ till Superwash – utan användning av klor, som kapslar in merinoullens kliande hår och lämnar ullen supermjuk och klifri.

Naturetexx® Plasma-behandling

Alla våra produkter i slätstickad ull, 4 x 2-stickning och ullfrotté har fått en Naturetexx® Plasma-behandling – en miljövänlig chockbehandling där man endast använder elektricitet och luft för att behandla ullfibrerna. Det ger dig en slitstark och otroligt mjuk produkt.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING Underwear är ett danskt familjeföretag med långa traditioner när det gäller tillverkning av ekologiska underkläder. Med fjärde generationen vid rodret producerar vi underkläder för hela familjen – inom EU:s gränser och utan användning av skadliga kemikalier. Våra ekologiska underkläder kan köpas till fördelaktiga priser, eftersom du handlar direkt hos producenten.

I DILLING:s webbshop hittar du mjuka och läckra underkläder i de bästa råmaterialen, t.ex. ekologisk bomull. Vi kan bland annat erbjuda tanktops och linnen och herrunderkläder. Speciellt försiktigt behandlade är våra ullunderställ av ekologisk merinoull. För utomhusaktiviteter erbjuder vi svettabsorberande funktionsunderkläder som andas – och även de är fria från skadliga ämnen.

Säsonger och kategorier - Skidunderställ, Termounderkläder, Jaktunderställ och fiskeunderställ, Yogakläder, Träningsunderställ, Kläder som skyddar mot sol, Sovplagg i ull, Basics.

Upptäck DILLING – ekologiska underkläder som är superläckra utanpå och riktig sköna mot kroppen. Mer information hittar du i vår blogg. Vill du få beställningen levererad någon annanstans? DILLING:s ekologiska underkläder hittar du även i dessa länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.