Kläder utan skadliga kemikalier

Ull är ull … eller?

Det finns faktiskt stora skillnader mellan olika typer av ull, inte bara när det gäller kvalitet, utan också – och det är kanske ännu viktigare – hur fibrerna behandlas under tillverkningen.

vårt färgeri använder vi oss inte av den miljöbelastande behandlingen Superwash och inte heller av tungmetaller i vår produktion.

I stället för Superwash-behandlingen mjukar vi upp de obehandlade merinoullsfibrerna med en miljövänlig, 10 timmar lång färg- och enzymbehandling. Enzymbehandlingen fungerar genom att angripa peptidbindningar och bryta ner proteiner. Enzymbehandlingen tar skonsamt bort kliande hårstrån och mjukar upp ullfibrerna, men lämnar alla merinoullens naturliga fördelar helt intakta – så att du får en utomordentligt mjuk, ren och lätt produkt.

Den här enzymbehandlingen gör vår ull unik – eftersom den produceras utan klor och plast (Superwash). Emellertid gör den också våra merinoullsprodukter känsligare för plötsliga temperaturförändringar och omild hantering. Så för att behålla merinoullens underbara, naturliga egenskaper ska du följa tvättinstruktionerna på skötseletiketten inuti plagget eller gå till vår tvättguide här för att hitta tvättinstruktioner för din DILLING-ull.

Avslutningsvis får alla produkter som är tillverkade av ull i vår signaturkvalitet – 1 x 1, 8 x 1 och multiribb – en unik, 10 timmar lång, miljövänlig enzymbehandling för en otroligt mjuk produkt som inte kliar.

I stället för Superwash-behandlingen mjukar vi upp de obehandlade merinoullsfibrerna med en miljövänlig, 10 timmar lång färg- och enzymbehandling.

EXP-behandling

Våra ull/siden-produkter har fått en EXP-behandling – ett alternativ till Superwash – utan användning av klor, som kapslar in merinoullens kliande hår och lämnar ullen supermjuk och klifri.

Naturetexx® Plasma-behandling

Alla våra produkter i slätstickad ull, 4 x 2-stickning och ullfrotté har fått en Naturetexx® Plasma-behandling – en miljövänlig chockbehandling där man endast använder elektricitet och luft för att behandla ullfibrerna. Det ger dig en slitstark och otroligt mjuk produkt.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.