Skötselråd

En garderob som håller länge

Det första steget till en hållbar garderob är att sköta den på rätt sätt. Genom att investera i tidlösa produkter av hög kvalitet och genom att ta hand om dina plagg kan du bidra till att minska konsumtionen och därmed belastningen på vårt klimat.

Med två kollektioner per år och flera återkommande modeller strävar vi alltid efter att skapa tidlösa plagg som du kan behålla i många år. Med mer än ett sekels expertkunskaper i ryggen skapar vi kläder med lång livslängd som är tillverkade av ekologiska och naturliga material.

Förvaring

Lägg dina ullkläder plant för att torka och förvara dem genom att vika och stapla dem fint i garderoben eller lådan. På så sätt undviker du att de tänjs ut. Om du planerar att lägga undan dina stickade plagg under sommaren rekommenderar vi att du läser vår guide om hur du undviker mal här.

Tvätt och torkning

Kläder av merinoull behöver inte tvättas så ofta eftersom ullen är luktresistent och naturligt antibakteriell. Därför rekommenderar vi att du tänker till innan du tvättar och inte tvättar mer än nödvändigt. Dra nytta av merinoullens fantastiska självrengörande egenskaper och vädra dina kläder för att få en fräsch känsla. När du behöver tvätta har du en snabb tvättguide här:

  • Maskintvätt med ullprogram i 30 °C
  • Handtvätt
  • Använd ulltvättmedel

Klicka här för att se vår fullständiga tvättguide.

Noppor

Naturmaterial som ull tenderar att producera överflödig ull, vilket innebär att det bildas noppor. Det är oundvikligt när man använder obehandlade naturmaterial, men det finns flera sätt att ta bort nopporna på ett skonsamt och enkelt sätt. Borsta helt enkelt ytan försiktigt med en borste eller kam.

Reparation

Dina kläder är en långsiktig investering, och en liten reparation kan ofta förlänga plaggens livslängd med flera år.

Ge bort det du inte använder

När du inte längre har användning för ett plagg kan du ge det till någon annan. Många timmar, händer och resurser går åt för att tillverka ett plagg och när du ger bort dina oönskade kläder ger du dem ett nytt liv. Det finns så klart många sätt att göra det. Du kan ge dina baby- och barnkläder till nästa generation eller till vänner. Ett annat alternativ är att skänka dem till välgörenhet så att andra kan få nytta av dem.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.