Tvättguide

Skötsel av merinoull

DILLINGs ull är unik. Vår ull produceras utan klor och plast (Superwash*).

Tvätta dina ullkläder i ullprogram i 30 °C (helst låg centrifugering på 800) eller för hand i ljummet vatten för att bevara merinoullsfibrernas fantastiska, naturliga egenskaper.

Läs skötselråden på plagget för specifika instruktioner.

*Superwash är en behandling som används för att förbättra ullens tvättegenskaper genom att fibrerna beläggs med ett tunt lager plast. Behandlingen gör ullen mer motståndskraftig mot plötsliga temperaturförändringar och omild hantering. Kort och gott gör den ullfibrerna tvättmaskinsvänliga. Tyvärr släpps mycket klor (AOX) ut med spillvattnet, vilket har en negativ inverkan på miljön. Behandlingen förstör också många av ullens naturliga egenskaper. Plastbeläggningen försämrar ullfibrernas naturliga förmåga att isolera mot kyla, reglera temperaturen och absorbera fukt.

Ladda ner eller skriv ut tvättguiden gratis här.

Praktiska tips som gör det enkelt för dig att ta hand om dina DILLING-produkter

Använd ulltvättmedel

Oavsett om du tvättar för hand eller i maskin bör du använda ett tvättmedel som är avsett för ull. Vanligt tvättmedel innehåller nämligen enzymer som förstör ullen. Ulltvättmedel är däremot skonsamt och förlänger ullens livslängd. Du kan till exempel köpa ulltvättmedel från DILLING. Tvättmedlet är parfymfritt och passar både för hand- och maskintvätt. Det är skonsamt både för ullklädernas färger och fibrer och hjälper därför till att bevara plaggets ursprungliga färg och form.

Lägg inte ullkläder i blöt

Om du tvättar ull för hand får du inte låta ullkläderna ligga i blöt eftersom det skadar ullfibrerna. Skölj i rent vatten. Vrid inte. Tryck i stället försiktigt ut vattnet. Häng eller lägg ullkläderna på tork på ett torkställ.

Vrid inte ur ullkläder

När du ska torka dina ullkläder kan du hänga upp dem eller lägga dem på ett torkstativ. Även om det kanske är frestande att först vrida ur allt vatten ska du inte göra det. Det sliter nämligen onödigt på ullen och belastar eventuella sömmar.

Skötsel av bomull

Vi använder handplockad bomull, med långa, hållbara och mjuka fibrer, som tål regelbunden och frekvent tvätt. Bomullsprodukter av hög kvalitet håller mycket längre innan de visar tecken på slitage – även om de använts och tvättats mycket. Tvätta din DILLING-bomull som du brukar göra.

DILLINGs bomull tål regelbunden och frekvent tvätt i alla temperaturer. Upp till 60 °C garanterar vi att bomullsprodukterna behåller sin ursprungliga form och färg.

Våra bomullsprodukter kan också strykas och torktumlas. Vid torktumling kan bomullen dock krympa mer än de vanliga 5 procenten, men den skadas inte.

Läs skötselråden på plagget för specifika instruktioner.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.