Tvättguide

Skötsel av merinoull

DILLINGs ull är unik. Vår ull produceras utan klor och plast (Superwash*).

Tvätta dina ullkläder i ullprogram i 30 °C (helst låg centrifugering på 800) eller för hand i ljummet vatten för att bevara merinoullsfibrernas fantastiska, naturliga egenskaper.

Läs skötselråden på plagget för specifika instruktioner.

*Superwash är en behandling som används för att förbättra ullens tvättegenskaper genom att fibrerna beläggs med ett tunt lager plast. Behandlingen gör ullen mer motståndskraftig mot plötsliga temperaturförändringar och omild hantering. Kort och gott gör den ullfibrerna tvättmaskinsvänliga. Tyvärr släpps mycket klor (AOX) ut med spillvattnet, vilket har en negativ inverkan på miljön. Behandlingen förstör också många av ullens naturliga egenskaper. Plastbeläggningen försämrar ullfibrernas naturliga förmåga att isolera mot kyla, reglera temperaturen och absorbera fukt.

Praktiska tips som gör det enkelt för dig att ta hand om dina DILLING-produkter

Använd ulltvättmedel

Oavsett om du tvättar för hand eller i maskin bör du använda ett tvättmedel som är avsett för ull. Vanligt tvättmedel innehåller nämligen enzymer som förstör ullen. Ulltvättmedel är däremot skonsamt och förlänger ullens livslängd. Du kan till exempel köpa ulltvättmedel från DILLING. Tvättmedlet är parfymfritt och passar både för hand- och maskintvätt. Det är skonsamt både för ullklädernas färger och fibrer och hjälper därför till att bevara plaggets ursprungliga färg och form.

Lägg inte ullkläder i blöt

Om du tvättar ull för hand får du inte låta ullkläderna ligga i blöt eftersom det skadar ullfibrerna. Skölj i rent vatten. Vrid inte. Tryck i stället försiktigt ut vattnet. Häng eller lägg ullkläderna på tork på ett torkställ.

Vrid inte ur ullkläder

När du ska torka dina ullkläder kan du hänga upp dem eller lägga dem på ett torkstativ. Även om det kanske är frestande att först vrida ur allt vatten ska du inte göra det. Det sliter nämligen onödigt på ullen och belastar eventuella sömmar.

Skötsel av bomull

Vi använder handplockad bomull, med långa, hållbara och mjuka fibrer, som tål regelbunden och frekvent tvätt. Bomullsprodukter av hög kvalitet håller mycket längre innan de visar tecken på slitage – även om de använts och tvättats mycket. Tvätta din DILLING-bomull som du brukar göra.

DILLINGs bomull tål regelbunden och frekvent tvätt i alla temperaturer. Upp till 60 °C garanterar vi att bomullsprodukterna behåller sin ursprungliga form och färg.

Våra bomullsprodukter kan också strykas och torktumlas. Vid torktumling kan bomullen dock krympa mer än de vanliga 5 procenten, men den skadas inte.

Läs skötselråden på plagget för specifika instruktioner.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING Underwear är ett danskt familjeföretag med långa traditioner när det gäller tillverkning av ekologiska underkläder. Med fjärde generationen vid rodret producerar vi underkläder för hela familjen – inom EU:s gränser och utan användning av skadliga kemikalier. Våra ekologiska underkläder kan köpas till fördelaktiga priser, eftersom du handlar direkt hos producenten.

I DILLING:s webbshop hittar du mjuka och läckra underkläder i de bästa råmaterialen, t.ex. ekologisk bomull. Vi kan bland annat erbjuda tanktops och linnen och herrunderkläder. Speciellt försiktigt behandlade är våra ullunderställ av ekologisk merinoull. För utomhusaktiviteter erbjuder vi svettabsorberande funktionsunderkläder som andas – och även de är fria från skadliga ämnen.

Säsonger och kategorier - Skidunderställ, Termounderkläder, Jaktunderställ och fiskeunderställ, Yogakläder, Träningsunderställ, Kläder som skyddar mot sol, Sovplagg i ull, Basics.

Upptäck DILLING – ekologiska underkläder som är superläckra utanpå och riktig sköna mot kroppen. Mer information hittar du i vår blogg. Vill du få beställningen levererad någon annanstans? DILLING:s ekologiska underkläder hittar du även i dessa länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.