Frost, snö och kyla är ingen ursäkt för att ställa undan löparskorna

Frost, snö och kyla är ingen ursäkt för att ställa undan löparskorna. Och med rätt kläder kan du försäkra dig om att du varken blir kall eller blöt på löprundan.

Du känner säkert igen dig. Termometern visar minusgrader, vinden ruskar i träden och snart är våren på väg, men du är säker på att de mörka, hotande molnen som hänger över staden kommer med snö. Och du ville ju verkligen komma ut på den där löprundan, men nu när vädret är så dåligt måste du ju dessvärre stanna hemma i soffan och titta på en bra film i stället.

Trams!

Så länge du klär dig ordentligt finns det ingen anledning att låta kylan sätta stopp för din löprunda.

Med de här fem tipsen guidar vi dig till den perfekta outfiten för löpning under de kalla vinter- och vårmånaderna.

 

1. Packa in dig i flera lager på överkroppen

När du ska ut och springa i vinterkylan ska dina kläder helst vara både varma, sköna, svettransporterande och vindtäta. Det bästa sättet att se till att du är rätt klädd för löprundan är därför att klä dig i flera lager.

Ett lager i ull innerst

Det viktigaste kravet på det innersta klädlagret är att det är svettransporterande. Annars blir du nämligen blöt och kall så fort du börjar svettas. Dessutom är det en klar fördel om plagget också är varmt och skönt. En investering i en lång- eller kortärmad ulltröja från DILLING kan rekommenderas. Plaggen är tillverkade i exklusiv merinoull som bidrar till att reglera kroppens temperatur och som effektivt absorberar fukt. Samtidigt skyddar materialet mot svettlukt så du kan ge allt på löprundan utan att behöva oroa dig för att du ska lukta alltför illa. Ullplaggen finns i flera färger och modeller för både män, kvinnor och barn. Se hela utbudet av outdoor-ullkläder här.

Ett varmt mellanlager

Om det är mycket kallt kan det behövas ett mellanlager. Mellanlagret ska liksom det innersta lagret gärna vara svettransporterande och dessutom ska det så klart vara varmt. Om du behöver ett mellanlager kan du till exempel ta en extra ulltröja från DILLING.

Ett vindtätt ytterlager

Det yttersta lagret ska först och främst vara vindtätt. Om den kalla vinden drar rakt genom dina kläder blir du nämligen snabbt kall även om du har ett varmt och isolerande lager under. Investera i en tunn, vindtät löparjacka med andningsfunktion som kan stoppa vinden och samtidigt se till att fukten kan transporteras bort från kroppen.


2. Hoppa i ett par bra tights

När det kommer till tights är det ungefär samma krav som för kläderna på överkroppen. Dina löpartights ska gärna vara stretchiga och tättsittande och dessutom ska de vara både varma och svettransporterande. Det kan också vara en bra idé att investera i ett par löpartights som är vindtäta. Om det är mycket kallt kan du fundera på att ta ett par ulleggings under dina tights. Prova till exempel ett par i merinoull från DILLING. De finns i flera färger till både män, kvinnor och barn, och i vuxenmodellerna finns de både i fullängd och ¾-längd.


3. Skydda händer, huvud och hals

Kalla öron och fingrar kan förstöra en löptur för de flesta. Ett gott råd är därför att dra på ett par löparhandskar och ta på ett pannband eller en mössa på huvudet. Du ska som regel välja en mössa och ett par handskar som är något tunnare än dem du skulle välja för en vanlig promenad – annars kan du snabbt bli för varm. Halsen är också viktig att skydda mot kyla, och för att undvika en halsduk som fladdrar när du springer kan du med fördel investera i en tubhalsduki merinoull från DILLING.


4. Håll fötterna varma och torra

På vintern kan det rekommenderas att ha en lite varmare löparstrumpa än normalt. Strumporna ska naturligtvis ha god andningsförmåga och vara bra på att absorbera fukt, så att du inte får våta fötter när du svettas.


5. På med reflexer och lampa

De kalla månaderna är mörka månader. Därför är det riktigt smart att använda reflexer så att du syns i trafiken. Dra till exempel en reflexväst över huvudet eller spänn på ett reflexarmband på varje arm. Om du springer i skogen eller på andra platser med ojämn terräng kan det dessutom vara bra att ha en pannlampa så att du ser var du springer.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.