Fyra skäl att välja merinoull för sport och outdoor – året runt

Syntetiska fibrer som polyester har i många år varit det självklara valet för sport- och outdoorkläder. Men merinoull har börjat komma som en stark utmanare, och det på goda grunder. I merinoullen har naturen skapat ett material som bland annat kan hjälpa till att hålla dig varm, torr och luktfri – året runt.

Som många vet är ull perfekt för att hålla värmen under kalla dagar, men merinoullen är faktiskt också bra när friluftslivet lockar. Den har nämligen en lång rad fördelar som gör den till lite av ett supermaterial om du frågar oss.1. HÅLLER DIG VARM I KYLAN OCH SVAL I VÄRMEN

Merinoull har en mängd små luftfickor i strukturen som gör att den isolerar mot såväl kyla som värme. I naturen gör det att ullen kan hjälpa fåret att hålla en behaglig kroppstemperatur året runt, oavsett klimat och aktivitetsnivå – och ullen gör detsamma för dig.


2. ABSORBERAR FUKT OCH HÅLLER DIG TORR

Merinoull kan naturligt ta upp 33 procent av sin egen vikt i fukt utan att kännas blöt. Återigen är det de små luftfickorna i ullfiberns struktur som ligger bakom. Ullen suger upp fukt från huden och binder den i luftfickorna. Det gör att merinoull är riktigt skön att ha på under sport- och friluftsaktiviteter eftersom man inte blir fuktig och kall som man kan bli med syntetiska fibrer eller bomull. Med ullunderställ blir det mycket lättare för huden att andas. Om ullen ändå blir blöt värmer den fortfarande och du känner dig därför inte kall i pauserna.


3. SKYDDAR MOT SVETTLUKT

En av de största fördelarna med att använda ull för sport och fritid är att ullen skyddar mot svettlukt. Jo, det är faktiskt så. Först och främst är det viktigt att påpeka att svett inte har någon lukt i sig själv. Det är först när svetten ligger mot huden och angrips av bakterier som den välbekanta svettlukten uppstår. När ull tar upp svett, som beskrivs ovan, binds den i ullens struktur. Bakterierna kan inte tränga in där och kan därför inte få svetten att lukta illa. Ullen bidrar därför till att förebygga svettlukt och ditt ullunderställ luktar inte surt, som exempelvis polyester har en tendens att göra. Det kan också vara en stor fördel när man ska ut och resa eftersom man kan bära plagget i flera dagar och därmed behöver mindre packning.

4. TUNT OCH HÄRLIGT MJUKT

Merinoull är helt fantastiskt att bära närmast huden eftersom materialet känns underbart mjukt. Anledningen till att man använder merinoull i sport- och friluftskläder är att den är mycket tunnare och finare i fibern än andra ulltyper. Man kan därför få alla ullens egenskaper i en lätt kvalitet med god andningsfunktion som ger dig stor rörelsefrihet.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.