Guide till merinoull

Hitta din ullkvalitet

Vårt företags rötter sträcker sig tillbaka till 1916 och vi är specialiserade på naturmaterial, mer specifikt ekologisk merinoull och bomull. Under det senaste århundradet har vi arbetat oförtrutet med att förbättra, optimera och till perfektion finjustera kvaliteten av de här materialen, samtidigt som alla deras fantastiska, naturliga egenskaper bevaras till fullo.

Här nedan har vi skapat en översikt över våra olika ullkvaliteter så att du enkelt kan hitta den som passar dina behov. Som hjälp för dig att skilja på de olika ullkvaliteterna har vi gett dem namn efter den stickteknik som används (1 x 1, 8 x 1, multiribb, 4 x 2, slätstickad och frotté), fiberblandningen (merinoull/siden, merinoull/alpacka) eller behandlingen (ullfleece).

Vår merinoull

Till våra ullprodukter använder vi merinoull, som är en av världens finaste och mjukaste ullkvaliteter. Vår merinoull är 100 procent ekologisk. Den kommer från får som inte utsätts för mulesing hos lantbrukare som följer de högsta standarderna inom djurvälfärd. Kort sagt, när du köper ullprodukter från DILLING får du alltid ull av hög kvalitet från glada får.

Läs mer om våra djur och deras välfärd här.

Vi använder merinoull av 17,5 mikron (superfin) till 21,5 mikorn (medium) i våra produkter med Nm inom ett intervall från 40/1 till 72/2.

Läs mer om ullens egenskaper här.

Fritt från farliga kemikalier och tungmetaller

Alla våra produkter har tillverkats med största respekt för miljön och utan användning av skadliga kemikalier och tungmetaller. Den absoluta merparten av våra ekologiska ullprodukter spinns i Tyskland och Polen, färgas på vårt Svanenmärkta färgeri i Danmark och klipps och sys i våra egna fabriker i Litauen*.

Avslutningsvis får alla ullprodukter som är tillverkade av ull i vår signaturkvalitet – 1 x 1, 8 x 1 och multiribb – en unik, 10 timmar lång, miljövänlig enzymbehandling för en otroligt mjuk produkt som inte kliar.

Läs mer om vår produktion här.

*Exakt information om leveranskedjan för en viss produkt finns alltid på produktbeskrivningssidan för just den produkten.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.