Guide till merinoull

Hitta din ullkvalitet

Vårt företags rötter sträcker sig tillbaka till 1916 och vi är specialiserade på naturmaterial, mer specifikt ekologisk merinoull och bomull. Under det senaste århundradet har vi arbetat oförtrutet med att förbättra, optimera och till perfektion finjustera kvaliteten av de här materialen, samtidigt som alla deras fantastiska, naturliga egenskaper bevaras till fullo.

Här nedan har vi skapat en översikt över våra olika ullkvaliteter så att du enkelt kan hitta den som passar dina behov. Som hjälp för dig att skilja på de olika ullkvaliteterna har vi gett dem namn efter den stickteknik som används (1 x 1, 8 x 1, multiribb, 4 x 2, slätstickad och frotté), fiberblandningen (merinoull/siden, merinoull/alpacka) eller behandlingen (ullfleece).

Vår merinoull

Till våra ullprodukter använder vi merinoull, som är en av världens finaste och mjukaste ullkvaliteter. Vår merinoull är 100 procent ekologisk. Den kommer från får som inte utsätts för mulesing hos lantbrukare som följer de högsta standarderna inom djurvälfärd. Kort sagt, när du köper ullprodukter från DILLING får du alltid ull av hög kvalitet från glada får.

Läs mer om våra djur och deras välfärd här.

Vi använder merinoull av 17,5 mikron (superfin) till 21,5 mikorn (medium) i våra produkter med Nm inom ett intervall från 40/1 till 72/2.

Läs mer om ullens egenskaper här.

Fritt från farliga kemikalier och tungmetaller

Alla våra produkter har tillverkats med största respekt för miljön och utan användning av skadliga kemikalier och tungmetaller. Den absoluta merparten av våra ekologiska ullprodukter spinns i Tyskland och Polen, färgas på vårt Svanenmärkta färgeri i Danmark och klipps och sys i våra egna fabriker i Litauen*.

Avslutningsvis får alla ullprodukter som är tillverkade av ull i vår signaturkvalitet – 1 x 1, 8 x 1 och multiribb – en unik, 10 timmar lång, miljövänlig enzymbehandling för en otroligt mjuk produkt som inte kliar.

Läs mer om vår produktion här.

*Exakt information om leveranskedjan för en viss produkt finns alltid på produktbeskrivningssidan för just den produkten.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING Underwear är ett danskt familjeföretag med långa traditioner när det gäller tillverkning av ekologiska underkläder. Med fjärde generationen vid rodret producerar vi underkläder för hela familjen – inom EU:s gränser och utan användning av skadliga kemikalier. Våra ekologiska underkläder kan köpas till fördelaktiga priser, eftersom du handlar direkt hos producenten.

I DILLING:s webbshop hittar du mjuka och läckra underkläder i de bästa råmaterialen, t.ex. ekologisk bomull. Vi kan bland annat erbjuda tanktops och linnen och herrunderkläder. Speciellt försiktigt behandlade är våra ullunderställ av ekologisk merinoull. För utomhusaktiviteter erbjuder vi svettabsorberande funktionsunderkläder som andas – och även de är fria från skadliga ämnen.

Säsonger och kategorier - Skidunderställ, Termounderkläder, Jaktunderställ och fiskeunderställ, Yogakläder, Träningsunderställ, Kläder som skyddar mot sol, Sovplagg i ull, Basics.

Upptäck DILLING – ekologiska underkläder som är superläckra utanpå och riktig sköna mot kroppen. Mer information hittar du i vår blogg. Vill du få beställningen levererad någon annanstans? DILLING:s ekologiska underkläder hittar du även i dessa länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.