Bakom kulisserna: möt kajakälskaren Cathrine

Vi är många som söker oss till naturen för rekreation och avkoppling, där vi kan låta kroppen jobba och tankarna löpa fritt. Cathrine vet allt om det här. Hon växte i stort sett upp på vattnet med en paddel i händerna.

Vi fick följa med Cathrine ut på vattnet en solig dag i en vacker miljö. När hon går i land får vi en pratstund om varför hon ägnar nästan all sin fritid åt att paddla kajak.


Hur länge har du paddlat kajak?

Jag lärde mig paddla när jag var 8 år. Sedan provade jag en massa andra sporter också, men det slutade med att det vara kajaken jag gillade mest. Min pappa har paddlat kajak sedan har var liten, så vi var typ tvungna att testa. Han har paddlat med min mamma också och ville gärna ha oss med. Nu har det blivit en familjesport.

Det märks att det har blivit deras familjesport – medan vi pratar ser vi både Cathrines bror och syster ute på vattnet. Det är här familjen samlas. Men det är inte bara familjen som lockar Cathrine.

Det finns en bra laganda här på klubben och en härlig gemenskap, så det är en del av lockelsen. Och jag gillar tävlingsmentaliteten. Jag gillar att tävla och utmana mig själv.


Här är det möjligt att paddla året runt. Hur klär du dig för det?

Beroende på vädret har jag två tröjor som baslager, en tjockare tröja och en vindtät jacka eller väst. Och ett par träningstights. På sommaren har jag ofta bara ett par shorts och ett linne eller en t-shirt om vädret tillåter. Det viktigaste är att man kan hålla värmen och kan röra sig fritt.

Rörligheten är viktig när man paddlar som vi gör – mer tävlingsinriktat och med olika intensitet. Det är skönt när kläderna kan andas och man känner sig bekväm.


Har du använt ull förut?

Jag har faktiskt inte så mycket ullkläder, men jag använder ullsockar eftersom jag lätt känner mig frusen. Men jag är överraskad över hur bra kläderna jag hade i dag höll mig varm jämfört med hur många klädlager jag annars skulle ha. Så det är verkligen en positiv överraskning.


Har du någon favorit från DILLING?

I dag är första gången jag provar DILLINGs kläder, men jag älskar verkligen den här tröjan. Den är underbar. Särskilt med blixtlåset som gör det lätt att reglera temperaturen, det gillar jag verkligen. Jag ser fram emot att prova mer kläder.


10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.