Tillsammans kan vi hjälpa Ukraina att hålla värmen i vinter

På fredag den 25 november 2022 är det Black Friday. I stället för att erbjuda rabatter gör vi ännu en gång gemensam sak med våra kunder och donerar 20 procent av dagens omsättning till välgörenhet.

Kriget i Ukraina rasar fortfarande, och befolkningen betalar det högsta priset. Vi vill hjälpa till på alla sätt vi kan.

I år har vi valt att stödja internflyktingar i Ukraina – och vi hoppas att du vill vara med och göra skillnad.

DILLINGs produktion i Ukraina

Tidigare i år inledde DILLING produktion i Ukraina. Vi har länge velat öka vår produktionskapacitet i Europa, och Ukraina har funnits med som ett möjligt alternativ även före kriget, eftersom de är kända för hög kvalitet och utmärkt kompetens inom textilarbeten.

Vi förde redan en dialog med syanläggningen Lesya när Ryssland invaderade Ukraina i februari 2022. Under de följande månaderna fortsatte samtalen om ett permanent samarbete och i juli 2022 lämnade de första DILLING-produkterna sömnadsanläggningen i Novohrad-Volynskyi, som ligger i nordvästra Ukraina.

För närvarande har vi 30 sömmerskor som syr för DILLING. Målet för 2023 är att öka antalet sömmerskor till 50 och att producera 12 000 plagg i veckan.

Hjälp till internflyktingar i Novohrad-Volynskyi

Sedan kriget började har många civila tvingats fly från sina hem. I området Novohrad-Volynskyi, där Lesya ligger, lever för närvarande cirka 10 000 internflyktingar.

I en tid av krig och internationell energikris kan många ukrainare stå inför en vinter utan värme, vatten eller elektricitet. På vintern sjunker medeltemperaturen i Ukraina ofta under nollan, vilket kan förvärra en redan kritisk situation.

Delta i vår gemensamma Black Friday-donation

Med din hjälp donerar vi 20 procent av vår omsättning från fredag den 25 november 2022. Pengarna från donationen kommer bland annat att gå till inköp av 600 jackor med foder i merinoull samt varma kläder, filtar, väskor för förvaring av mat och nödvändiga hygienprodukter, så att de internflyktingar som befinner sig i Novohrad-Volynskyi kan hålla värmen.

Vi samarbetar med Lesya och den ukrainska humanitära organisationen Valkiria, som också har en dansk samarbetspartner i organisationen ”Save Ukraine”. Tillsammans kan vi se till att medlen går till de människor som behöver dem mest.

Vi hoppas att vi tillsammans kan göra skillnad för Ukraina.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.