Tre goda skäl att klä små barn i ull

Vintermånaderna kan vara tuffa för yngre barn som tillbringar många timmar utomhus i kläder som antingen är för varma eller inte varma nog. Vill du vara säker på att ditt barn är tillräckligt varmt så klä dem med ull närmast kroppen – här kommer tre goda skäl till varför.

1. STÖRRE RÖRELSEFRIHET

Det är full fart när de små kommer ut på lekplatsen på förskola och skola. De springer och cyklar, åker rutschkana och klättrar. Barn behöver därför underställ som både ger rörelsefrihet och hjälper dem att hålla värmen, men samtidigt håller svetten borta, när de springer runt. Det gör kläder av ull.


2. GOD SÖMN

Rätt kroppstemperatur är en förutsättning för god sömn. Ullunderställ hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen, då de låter kroppen andas och leder bort fukt och värme, om det behövs. Samtidigt håller de värmen om barnet har sparkat bort täcket under natten. Barnet får därmed bättre förutsättningar för bra och viktig sömn.


3. TORR OCH VARM

Barn svettas, dreglar, hoppar i vattenpölar och leker i sandlådor. Med andra ord: Ditt barn behöver hålla sig torrt. Då hjälper ullunderställ. Det innersta lagret ullunderställ kan absorbera fem gånger så mycket fukt från barnets kropp som bomullsunderställ. Ullunderställ håller barn torra, varma och glada! (Kom ihåg! En blandning av ull och bomull där bomullen är innerst, gör att ullen inte kommer till sin rätt, eftersom ullen inte kan torka bomullen utifrån.)

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.