Vår bomull

Ekologisk bomull

På DILLING har vi tillverkat kläder och underkläder i bomull under den absolut största delen av vår mer än 100-åriga historia – sedan 1943 för att vara exakt. Vi kompromissar inte med kvaliteten, och vi har ägnat de senaste 80 åren åt att finslipa kvaliteten på våra bomullsprodukter för att kunna erbjuda dig det allra bästa.

Extraordinärt hög kvalitet

Våra bomullsprodukter är tillverkade av handplockad, ekologisk bomull. När bomull handplockas skördas inte stjälkarna (som vid mekaniskt skördad bomull). I stället plockas bara toppen av bomullsplantan. Resultatet är en slutprodukt av mycket finare kvalitet med långa, hållbara och mjuka fibrer.

Den ekologiska bomullen odlas utan användning av bekämpningsmedel eller insektsgift, vilket resulterar i en miljövänlig produkt av högsta kvalitet. Det betyder att du får en utomordentligt ren produkt.

Livslängd

Många av våra bomullsprodukter är underkläder – alltså dina baslager. Det här är de kläder du använder mest och närmast din hud. Det är en tillräckligt bra anledning till att säga att dina underkläder bör vara tillverkade av de bästa, högkvalitativa fibrerna.

Dina underkläder måste tåla regelbunden och frekvent tvätt. Högkvalitativa bomullsprodukter håller mycket längre innan de visar tecken på slitage – även efter omfattande användning och tvätt. När du investerar i tidlösa, ekologiska produkter av hög kvalitet hjälper du till att minska konsumtionen och belastningen på vårt klimat.

Färgade på vårt färgeri i Danmark

De flesta av våra bomullsprodukter är Svanenmärkta och färgas på vårt färgeri i Danmark utan användning av skadliga kemikalier eller tungmetaller.* På färgeriet genomgår produkterna en mild och allergivänlig BioPolish enzymbehandling som hjälper produkterna att behålla sin ursprungliga form och färg även efter upprepade tvättar, om tvättinstruktionerna följs. Det innebär att du får en utomordentligt ren produkt som du och din familj kan känna er trygga med att bära direkt mot huden.

*Vissa av våra bomullsprodukter har färgats i Polen och Turkiet utan skadliga kemikalier och tungmetaller. För exakt information om leveranskedjan för en specifik produkt, se produktbeskrivningssidan för produkten i fråga.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.