Hållbar konsumtion: Investera i våra bästa basics

För DILLING är hållbarhet många saker. Bland annat handlar det om vår inställning till djurvälfärd, textilproduktion och arbetsförhållanden. Du kan läsa mer om vårt arbete med hållbarhet här.

Men hållbarhet handlar också i hög grad om hållbar konsumtion och om att konsumera på ett klokt sätt. Genom att investera i tidlösa kvalitetsprodukter kan du bidra till att minska konsumtionen och därmed belastningen på vårt klimat.

Våra bästa basics

På DILLING är vi stolta över att skapa kläder i tidlös design. Vi arbetar med en designstrategi där det alltid finns mycket som återkommer i våra kollektioner. Det innebär att modellerna hos många av våra produkter inte förändras med modets växlingar och nya trender. Våra basics är inget undantag. De är en del av vårt fasta sortiment, och som kund kan du därför vara säker på att du alltid kan hitta dina favoritprodukter från DILLING, året runt, oavsett säsong.

Våra kategorier av bästa basics för kvinnor och män omfattar trosor, boxershorts, undertröjor, T-shirtar, långärmade T-shirtar och leggings, och produkterna finns alltid i de klassiska färgerna svart, natur och grått.

Handla dina bästa basics här.

Ullen och dess fantastiska egenskaper

Våra bästa basics är tillverkade av ekologisk merinoull. Ull har använts för klädtillverkning i flera århundraden, och det var med underkläder i ull som vi startade vår produktion redan 1916. Merinoull är vårt favoritmaterial än i dag, och det finns många goda skäl till det.

Ull är ett naturmaterial med unika egenskaper. Den är temperaturreglerande, så den hjälper dig att hålla dig varm om du fryser. Omvänt kan den också svalka samt absorbera och transportera svett om du blir för varm. Därför är våra basics perfekta som innersta lager under kalla dagar nu på hösten och vintern eller som myskläder där hemma.

Dessutom är vår ekologiska merinoull GOTS-certifierad och kommer från Patagonien i Argentina. När du som kund köper vår ull är du därför garanterad god djurvälfärd (GOTS-certifikatet är din garanti) och mulesing-fria metoder, eftersom flugan som orsakar mulesing inte finns i Argentina.

Behandling på vårt färgeri i Danmark

Den ekologiska ullen som vi använder för våra basics behandlas på vårt eget färgeri i Danmark. Produkterna som vi färgar på vårt färgeri är svanenmärkta. Vi har fått Svanenmärket på grund av vår behandling av textilier utan skadliga tungmetaller, kemikalier eller superwash. Dessutom arbetar vi med en unik formel av en miljövänlig enzymbehandling som tar bort ullens kliande småhår.

Så när du köper våra basics är du garanterad den renaste och mjukaste produkt som inte kliar. Det ger ett gott samvete och en bra känsla när du har på dig produkterna.

Ta hand om dina basics

För att kläderna ska hålla länge är det viktigt att du behandlar dem på bästa möjliga sätt. Vi har därför skapat en guide om hur du tvättar dina ullprodukter så att de håller år efter år.

1. Tvätta skonsamt i maskin på 30 graders ullprogram eller för hand
Undvik för varmt vatten | Undvik temperaturväxlingar

2. Använd ulltvättmedel för att förlänga ullens livslängd

3. Lägg inte ullkläder i blöt

4. Vrid inte ur ullkläder
Häng upp dem eller lägg dem på ett torkställ

5. Låt ullen rengöra sig själv
Dra nytta av ullens självrengörande egenskaper och vädra i frisk luft

Du kan läsa vår fullständiga tvättguide genom att klicka här.
DILLINGs tvättmedel är parfymfritt och passar både för hand- och maskintvätt. Det är skonsamt mot ullklädernas färger och fibrer, vilket hjälper plagget att behålla sin ursprungliga färg och form.

Köp tvättmedel här.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.