Nya fraktpåsar av återvunnen plast

Från och med nu får du din DILLING-beställning i en fraktpåse av 100 procent återvunnen plast. Ge påsen ett andra liv – använd den igen eller gör något nytt av den. När den har tjänat sitt syfte rekommenderar vi att du återvinner den som plastförpackning.
Vi vill vara så transparenta som möjligt
Därför vill vi naturligtvis förklara hur vi tänkte när vi valde våra nya fraktpåsar. Under de senaste månaderna har vi arbetat med att hitta den minst miljöbelastande förpackningslösningen som passar våra behov. Eftersom vår expertis ligger inom produktion av kläder och underkläder av naturmaterial var vi tvungna att vända oss till experter utanför vårt område för att få hjälp med vägledning i vårt sökande.

Vi har fört samtal med vår branschorganisation Dansk Fashion & Textile (DF&T), som har gett oss värdefull information om tre typer av material att överväga: kartong, papper och återvunnen plast. DF&T hänvisade till studier som visar att återvunnen plast är det minst miljöbelastande valet av de tre (när det gäller koldioxidutsläpp). Studierna visar att det krävs mycket energi och kemikalier för att förvandla trä till kartong och papper.

Vi har också varit i kontakt med flera olika leverantörer som har undersökt vad som skulle vara den bästa och mest miljövänliga lösningen för oss. Deras efterforskningar bekräftade studierna från DF&T.

I vissa fall – till exempel när du köper vårt ulltvättmedel – skickar vi beställningen i en kartong för att skydda innehållet på bästa möjliga sätt. Det gör vi eftersom tvättmedelsflaskan kan skadas eller gå sönder under transport i en plastpåse.

Vad händer med de komposterbara majspåsarna som du känner till?
Våra fraktpåsar av majsstärkelse fasas ut i och med att ny information har framkommit: Det har visat sig att det finns vissa utmaningar när det gäller hanteringen av påsen efter användning. Majspåsen är komposterbar – men i dagsläget är industriell kompostering i återvinningscentraler inte särskilt vanlig och majspåsen kommer i många fall inte att kunna återgå till naturen som kompost på det sätt som det var tänkt. Vi har därför beslutat att börja avveckla majsstärkelsepåsarna med målet att ersätta dem med plastpåsar som är tillverkade av 100 procent återvunnen plast.

Din nya fraktpåse är tillverkad av 100 procent återvunnen plast
Våra nya fraktpåsar är tillverkade av 100 procent återvunnet plastavfall – vilket innebär att plasten som används för att tillverka påsen redan är i omlopp. Inga nya råvaror används alltså i produktionen.

Påsen är 40 mikrometer tjock – en mycket tunn kvalitet. Detta är det minsta måttet som ändå klarar hantering och transport. Ju tjockare påsen är, desto mer koldioxid släpps ut under produktionen. Därför har vi valt att använda det lägsta möjliga måttet för att begränsa koldioxidutsläppen så mycket som möjligt.

Vad ska du göra med påsen när du har fått din beställning?
Ge den ett andra liv. Vi rekommenderar att du återanvänder påsen eller gör något nytt av den. Återanvänd den för andra leveranser eller använd den för förvaring. Ju fler gånger du återanvänder påsen, desto färre råvaror kommer i omlopp och det bidrar till att skydda vår miljö. När påsen har tjänat sitt syfte återvinner du den som plastförpackning.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING Underwear är ett danskt familjeföretag med långa traditioner när det gäller tillverkning av ekologiska underkläder. Med fjärde generationen vid rodret producerar vi underkläder för hela familjen – inom EU:s gränser och utan användning av skadliga kemikalier. Våra ekologiska underkläder kan köpas till fördelaktiga priser, eftersom du handlar direkt hos producenten.

I DILLING:s webbshop hittar du mjuka och läckra underkläder i de bästa råmaterialen, t.ex. ekologisk bomull. Vi kan bland annat erbjuda tanktops och linnen och herrunderkläder. Speciellt försiktigt behandlade är våra ullunderställ av ekologisk merinoull. För utomhusaktiviteter erbjuder vi svettabsorberande funktionsunderkläder som andas – och även de är fria från skadliga ämnen.

Säsonger och kategorier - Skidunderställ, Termounderkläder, Jaktunderställ och fiskeunderställ, Yogakläder, Träningsunderställ, Kläder som skyddar mot sol, Sovplagg i ull, Basics.

Upptäck DILLING – ekologiska underkläder som är superläckra utanpå och riktig sköna mot kroppen. Mer information hittar du i vår blogg. Vill du få beställningen levererad någon annanstans? DILLING:s ekologiska underkläder hittar du även i dessa länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.