Kom ut i höstens växlande väder

Hösttider är ulltider. Med hösten kommer oförutsägbart och växlande väder, men också vackra färger och roliga utomhusaktiviteter för barn. För att kunna njuta av naturen på bästa sätt är det viktigt att barnen är ordentligt klädda så att de kan vara utomhus längre utan att frysa.

Med DILLINGs merinoullskläder får du en tunn och bekväm produkt som samtidigt värmer och ger god rörelsefrihet.


Det fuktabsorberande innersta lagret

Det innersta lagret mot huden ska kunna absorbera fukt från kroppen så att ditt barn inte blir svettigt och kallt när det sitter stilla efter att ha sprungit runt i skogen och klättrat i träd. Merinoullen är perfekt som innersta lager då den kan absorbera 33 procent av sin egen vikt.

DILLINGs merinoullskläder är mycket mjuka och kliar inte. Kläderna är också fria från skadliga kemikalier och tungmetaller, och ingen av våra produkter har fått Superwash-behandling. Superwash innebär att ullen behandlas med klorin för att skapa en illusion av en mjukare och mer hållbar produkt. Men användningen av klorin kan dessvärre förstöra ullens naturliga egenskaper och ge allergiska reaktioner.

Här på DILLING har vi valt en annan väg. Våra ullprodukter har fått en 10 timmars hud- och miljövänlig enzymbehandling på vårt eget Svanenmärkta färgeri eller en stödbehandling som kallas Naturetexx® Plasma. Det innebär att du tryggt kan låta ditt barn bära DILLINGs kläder nära huden.

Vi rekommenderar att du använder en undertröja och ett par leggings som det inre lagret för ditt barn under de kyliga höstmånaderna.

Se det stora utbudet här. Undertröjor barn/Undertröjor baby, Leggings barn/Leggings baby


Det värmande mellanlagret

Mellanlagret är lagret där du kan ta bort och lägga till värme beroende vilka kläder barnet bär i övrigt. Mellanlagret kan du också justera beroende på ditt val av ytterkläder.

Med DILLINGs ullfleecejacka får du ett temperaturreglerande lager, till exempel för användning under en regnjacka som inte är så ventilerande. Ullfleecejackan håller ditt barn varmt samtidigt som den låter huden andas.

När det gäller mellanlagret finns det många alternativ och du väljer utifrån väderförhållandena för dagen:

För de mindre kalla dagarna rekommenderar vi långärmade tröjor.

För kalla dagar rekommenderar vi ullfrotté och ullfleece.

För de mycket kalla dagarna kan du kombinera båda de här produkterna: långärmade tröjor plus ullfrotté eller ullfleece.Det vind- och vattenavvisande yttersta lagret

Det yttersta lagrets huvudsakliga funktion är att vara vind- och vattentåligt, så att de innersta och mellersta lagren inte blir våta av regn eller snö. Det beror dock återigen på väder och årstid, eftersom ett mellanlager också kan fungera som ett yttre lager på en ljummen och torr höstdag.

Accessoarer – pricken över i

Bra accessoarer är nästan lika viktigt som alla lager på kroppen. Med bra mössor, strumpor, halsvärmare och vantar behöver ditt barn inte sluta leka på grund av kalla fötter eller öron.

DILLINGs ullstrumpor är toppen i ett par gummistövlar. Ullen ser till att ditt barns fötter håller sig varma och torra i stövlarna, som annars inte låter huden andas. Vi har både strumpor i en normal ullkvalitet som är bra för alla typer av skor, samt ullfrottéstrumpor som kan fungera som ersättning för termogummistövlar de kalla dagarna.

För att hålla huvudet och öronen varma är en mössa naturligtvis optimal, och här har vi också flera alternativ beroende på behov.

Den tunna balaclavan i 100 % ekologisk merinoull – är bra för de flesta utedagar då den värmer och skyddar mot lätta vindar samtidigt som den skyddar hals och nacke och stänger ute kylan.

Den tjocka balaclavan i ullfrotté – är utmärkt för de extra kalla dagarna när vinden är starkare. Den är tillverkad i två lager av vår tjocka och mjuka ullfrotté och värmer gott. Den här balaclavan värmer hals och nacke och sluter till så att kylan inte når in till kroppen.

Barnmössorna i ullfrotté är bra för de lite äldre barnen som själva kan avgöra när en mössa behövs. De här mössorna är bra i kombination med våra tubhalsdukar som stänger ute kylan och värmer bröst och rygg.

10 % rabatt på din första beställning

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Samtidigt får du nyheter och inspiration direkt i din inkorg.

Acceptera marknadsföringscookies för att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ändra dina preferenser

DILLING är ett danskt familjeföretag med en lång tradition av att tillverka ekologiska ullprodukter som håller dig varm. I dag tillverkar vi kläder för hela familjen i ekologisk merinoull och bomull med den fjärde generationen, Morten Dilling, vid rodret. Våra ekologiska underkläder och underställ säljs till förmånliga priser eftersom du köper direkt från tillverkaren.

I vår webbutik hittar du mjuka, ventilerande och allergivänliga kläder i naturmaterial som tillverkas utan skadliga kemikalier och under goda arbetsförhållanden inom Europas gränser.

De flesta av våra produkter är certifierade med Svanen och skonsamt färgade på DILLINGs eget färgeri i Danmark.

Du hittar DILLINGs produkter i följande länder: dk.dilling.comdilling.de, uk.dilling.comdilling.nldilling.fidilling.frno.dilling.com.