Därför är ull genialt för ditt barn i sommarvädret Därför är ull genialt för ditt barn i sommarvädret
2018-06-01
Många förknippar ull med kyla och de mörka månaderna då vi vill hålla barnen varma och torra. Men ull är faktiskt något av det bästa du kan sätta på ditt barn närmast kroppen – också på sommaren. Den fungerar nämligen både kylande och håller barnet torrt.

Töm haven på plast – ett plagg i taget Töm haven på plast – ett plagg i taget
2018-05-28
Visste du att om vi alla fortsätter precis som nu så kommer det år 2050 att finnas mer plast än fisk i haven? Det är en skrämmande tanke och en utveckling som vi gärna vill hjälpa till att vända. Därför är DILLINGs nya kollektion med UV-kläder framställd i ECONYL®, som tillverkas av plastavfall som gamla fiskenät.

Fem myter om ull som du säkert har trott på Fem myter om ull som du säkert har trott på
2018-03-01
Ska ull alltid tvättas för hand? Ska ull endast användas på vintern? Finns det ull som inte kliar? Det kan vara ganska svårt att genomskåda vad som är sant och falskt när det gäller ullkläder, men vi guidar dig genom de många påståendena och avlivar ullmyterna.

Från topp till tå: Så klär du dig bäst för en löptur i kylan Från topp till tå: Så klär du dig bäst för en löptur i kylan
2018-03-01
Frost, snö och kyla är ingen ursäkt för att ställa undan löparskorna. Och med rätt kläder kan du försäkra dig om att du varken blir kall eller blöt på löprundan.

Fem tips som är bra att kunna: Så tvättar du dina ullkläder Fem tips som är bra att kunna: Så tvättar du dina ullkläder
2018-03-01
Många har kanske en föreställning om att ullkläder är besvärliga att tvätta. Men det behöver de inte vara. Om du bara känner till de viktigaste tvättipsen kan du snabbt och enkelt få rena ullkläder – utan risk att de krymper.

Är du frusen av dig? Här är fyra tips till dig Är du frusen av dig? Här är fyra tips till dig
2018-02-20
Våren är på väg, men om du är frusen av dig kan väntan kännas lång. Här får du fyra goda råd om hur du håller värmen medan du väntar på det fina vädret.

Har du kommit ihåg allt för skidsemestern? Har du kommit ihåg allt för skidsemestern?
2018-02-06
Det är snart dags för sportlov och för många barnfamiljer betyder det årets skidsemester. Men kolla väskan en extra gång innan ni sticker. Har du kommit ihåg allt?

Tre goda skäl att klä små barn i ull Tre goda skäl att klä små barn i ull
2018-01-19
Vintermånaderna kan vara tuffa för yngre barn som tillbringar många timmar utomhus i kläder som antingen är för varma eller inte varma nog. Vill du vara säker på att ditt barn är tillräckligt varmt så klä dem med ull närmast kroppen – här kommer tre goda skäl till varför.

Vilken ullkvalitet ska jag välja? Vilken ullkvalitet ska jag välja?
2018-01-17
Vi erbjuder fem olika ullkvaliteter och det kanske inte alltid är så lätt att veta vilken man ska välja. Därför har vi försökt skapa en överblick här.

Tillsammans stöder vi Barncancerfonden Tillsammans stöder vi Barncancerfonden
2017-11-17
I år har vi valt att strunta i Black Friday-rabatterna och i stället samla in pengar till barn med cancer. Det beror till stor del på en ihärdig kvinna som har gjort stort intryck på oss här på DILLING.

Tre tips för en mer hållbar garderob Tre tips för en mer hållbar garderob
2017-06-13
Textilindustrin blir ofta beskylld för att vara en av de mest förorenade industrierna i världen. Det är sant. Men visste du, att de vanor många konsumenter har med att t.ex. ofta byta ut kläderna i garderoben faktiskt är en större miljöbov jämfört med materialspill.

Omkring 8 000 kemikalier i dina underkläder? Omkring 8 000 kemikalier i dina underkläder?
2017-03-23
DILLINGs ekologiska bomull – ett bra val för miljön, för medarbetarna och för dig.

DILLING i test på Kilimanjaro DILLING i test på Kilimanjaro
2017-03-09
Vi på DILLING är övertygade om att våra ullunderkläder håller dig varm oavsett var du befinner dig.

Allergivänliga underkläder Allergivänliga underkläder
2017-03-09
Vi har fått en kommentar från en kund som påminner oss om varför det är viktigt att vi tillverkar underkläder på vårt sätt. Det gjorde intryck på oss och därför vill vi gärna dela Ann-Lises historia med dig (hon har självklart gett sitt samtycke).

Behandlad vs. obehandlad ull Behandlad vs. obehandlad ull
2016-12-27
Det är faktiskt stor skillnad på vilken typ av ull man köper – både när det gäller kvalitet, hudvänlighet och miljö.

Så tvättar du dina ullunderkläder Så tvättar du dina ullunderkläder
2016-12-19
Ull kan ibland verka svårt att hantera, men om du följer de här enkla råden så är det faktiskt inte så svårt.

Transfertryck – varför det? Transfertryck – varför det?
2016-11-17
Kanske har du funderat över varför det sitter ett transfertryck i nacken på några av DILLING:s produkter istället för den vanliga vävda etiketten.

Bomull under luppen Bomull under luppen
2016-11-16
Yes! Du har precis fått veta att dina nya bomullsprodukter från DILLING är klara att hämtas. Kanske har du valt dem p.g.a. av den fina kvaliteten, eller för att du vill slippa skadliga kemikalier i din vardag? Hos DILLING har vi tillverkat bomullsunderkläder under större delen av de etthundra år som företaget funnits.

Följ med Dilling till Patagonien i Argentina Följ med Dilling till Patagonien i Argentina
2016-11-09
Hos DILLING är vi så lyckligt lottade att många av våra kunder engagerar sig i samma saker som vi gör. Vi får därför frågor om många olika ämnen, och ett av de ämnen som dyker upp gång på gång är djurvälfärd. För djurens välfärd är viktig.

Fryser du i vardagen? Fryser du i vardagen?
2016-10-21
Har du någon gång känt hur man står och småfryser men man väntar på bussen? Man drar upp axlarna till öronen och hoppas att bussen snart ska dyka upp. Detta är exempel på en vardagssituation där ullunderkläder verkligen skulle hjälpa, vilket vi även försöker visa i våra senaste bilder.

Fashion revolution Fashion revolution
2016-03-24
Den 24 april 2013 miste 1134 människor livet i Bangladesh, eftersom byggnaden i Rana Plaza störtade samman. Över 2500 skadades. Detta är dessvärre bara ett exempel på de sociala katastrofer som äger rum inom textilbranschen...

En inblick i produktionen L. P. Hansen textilfärgeri En inblick i produktionen L. P. Hansen textilfärgeri
2016-03-24
L. P. Hansen textilfärgeri – Danmarks enda Svanenmärkta färgeri – är den plats där i stort sett allt DILLING:s material behandlas och färgas. Färgeriet spelar en mycket speciell roll för produktionen av våra underkläder...

En karta över miljömärkningsdjungeln En karta över miljömärkningsdjungeln
2015-12-16
Ett märke är ett märke. Inte sant? Vet du vad de olika märkena står för? Om de säger något om miljö, ekologi eller hälsa? Om inte, så titta här...

En inblick i produktionen En inblick i produktionen
2015-11-30
I en del av DILLING:s produkter finns resår som vävts av vårt grannföretag ELAS, i Herning (Danmark). Det korta avståndet gör det lätt för oss att hålla den goda kontakten vid liv, samt att se produktionen...

Ull. Ull? Ull! Ull. Ull? Ull!
2015-11-25
Många frågar ofta efter skillnaden mellan våra olika ullkvaliteter; man undrar helt enkelt vilken produkt man ska välja. Vi har därför skrivit denna vägledning, som ger en närmare förklaring...

Svanenmärkning – en garanti för vad? Svanenmärkning – en garanti för vad?
2015-10-13
Vi hos DILLING är stolta över återigen ha tilldelats Svanenmärket – men vad betyder det egentligen för dig som användare? De flesta svenskar har nog hört om Svanenmärket, men det är inte alla som satt sig ordentligt in i vad det faktiskt innebär. Därför tänkte vi berätta vad Svanenmärket konkret betyder för vår produktion av ekologiska underkläder...

Kan man använda ull på sommaren? Kan man använda ull på sommaren?
2015-06-28
De flesta är medvetna om ullens kvaliteter under den kalla årstiden, då den värmer och isolerar. Materialet är dock synnerligen användbart även på sommaren. Sommarull är bra av flera skäl...